Nepotul lui Ilie Balaci, Hristu Trică, joacă în serialul „Profu”. Bunicul lui l-a încurajat să devină actor

06.11.2019, 11:02
Nepotul lui Ilie Balaci, Hristu Trică, joacă în serialul „Profu”. Bunicul lui l-a încurajat să devină actor
Nepotul lui Ilie Balaci, Hristu Trică, joacă în serialul „Profu”

Nepotul lui Ilie Balaci, Hristu Trică, joacă în serialul „Profu”. Deși ar fi putut să se îndrepte către fotbal, tânărul a fost încurajat de bunicul său să devină actor. 

Hristu Trică vine dintr-o familie celebră. Bunicul său este „minunea blondă” din Bănie, Ilie Balaci, iar tatăl său, fostul fotbalist Eugen Trică. Deși fratele său a ales să joace fotbal, Hristu a fost atras de lumea artistică, așa că a mers la Facultatea de Actorie din București, unde este în prezent în anul II de studii.

Nepotul lui Ilie Balaci, Hristu Trică, joacă în serialul „Profu”

Publicul din România îl poate vedea pe micile ecrane în serialul „Profu`”, unde joacă alături de Andi Vasluianu. 

Mama acestuia, Lorena Balaci, a povestit că o bună perioadă de timp nimeni nu a știut că Hristu este nepotul celebrului fotbalist: „Ceea ce a fost foarte mișto este că nimeni n-a știut cine e Hristu. La un moment dat, a venit vorba despre fotbal și atunci Hristu a povestit de bunicu’, iar Vasluianu a rămas mască: «Cine-i bunicul tău?!», «Ilie Balaci», «Nu pot să cred!». Și s-a luat, mai în glumă, mai în serios, de ceilalți: «Bă, de ce nu mi-a spus și mie nimeni?! Cum e posibil?!».«Mă Andi, da’ n-a știut nimeni!», a fost răspunsul primit”.

Hristu a povestit, pentru Click, cum a ajuns să se îndrepte către actorie, dar și ce relație a avut cu bunicul său, care l-a încurajat mereu.

„Am făcut și eu fotbal și am fost la mai multe cluburi, dar mi-am dat seama că nu era de mine, fiind mult de muncă și de alergat. Apoi doi ani am făcut chitară, după care am intrat în trupa de teatru Brainstorming și mi-am dat seama că îmi place mai mult decât orice pe lume. Am început să tratez serios această meserie și m-a ajutat şi bunicul foarte mult. Și mama este foarte mândră de mine, iar eu nu vreau să dezamăgesc pe nimeni și să-mi fac treaba cât de bine pot. Am făcut această facultate pe propriile puteri și sunt mândru de asta”, a mărturisit nepotul lui Balaci.

„Aveam o relație foarte apropiată cu bunicul, căruia îi spuneam Nonu. El a fost cel care m-a îndrumat către actorie. Mi-a spus direct «Se vede că nu-ți place fotbalul. Ești prea leneș pentru sportul ăsta». Atunci i-a venit ideea de a-mi sugera să mă îndrept către teatru. «Uită-te la tine, cât de frumos ești. Ai putea să te faci actor. Ar fi un drum bun pe care l-ai putea urma». Și așa am început să mă gândesc tot mai mult la ideea asta”, a mai povestit Hristu Trică.

citește și...