Nadia Comăneci, regina gimnasticii mondiale, împlineşte 60 de ani. Ce mesaj i-a transmis Gheorghe Hagi

12.11.2021, 16:28
Nadia Comăneci, regina gimnasticii mondiale, împlineşte 60 de ani. Ce mesaj i-a transmis Gheorghe Hagi

Cea mai mare gimnastă a României, Nadia Comăneci, împlineşte  pe 12 noiembrie vârsta de 60 de ani.

Prima gimnastă din lume care a primit nota zece la un concurs internaţional de gimnastică este deţinătoare a 5 medalii de aur olimpice, 2 de aur mondiale şi nouă de aur europene.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a postat pe pagina oficială de Facebook un filmuleț în care mai multe personalități din lumea sportului, precum Camelia Potec, Cristina Neagu și mulți alții, i-au urat ”la mulți ani”.

Mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român

”La mulți ani perfecți, Nadia!
Ne-ai învățat să credem, ne-ai inspirat să visăm, ne-ai motivat să perseverăm!

Sportul este despre oameni, emoții și mândrie! România a vibrat pentru tine de la primul 10 olimpic și continuă să admire și astăzi eleganța unuia dintre cei mai cunoscuți români de pe planetă.
Din tot sufletul îți dorim o zi plină de bucurie! Team Romania duce povestea mai departe.

La mulți ani, perfecți, Nadia! Lista urărilor e deschisă, toate ajung la Nadia!”

Prin intermediul unui video postat pe pagina sa de Twitter, Nadia Comăneci, aflată în Statele Unite, a ținut să le mulțumească tuturor pentru toate mesajele frumoase pe care le-a primit cu ocazia zilei de naștere.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru urări, în această zi de 12 noiembrie, în care am ajuns la o anumită vârstă. Vă doresc tot binele din lume, rămâneți sănătoși. Mulțumesc”, a fost mesajul Nadiei Comăneci, în ziua în care a împlinit 60 de ani

Mesajul lui Gheorghe Hagi

Gheoghe Hagi i-a transmis un mesaj pe pagina de socializare a acestuia.

La mulți ani româncei noastre de 10, Nadia Comaneci!

Happy Birthday for the “Goddess of Montreal” – Nadia Comaneci!, a scris Hagi pe pagina lui de Facebook.

Clubul de fotbal FC Rapid a anunţat că îi va acorda Nadiei Comăneci un tricou alb-vişiniu inscripţionat cu numele fostei gimnaste şi cu cifra 60:

“De 6 ori 10. Un călduros La Mulţi Ani pentru ‘Zeiţa de la Montreal’, Nadia Comăneci, la împlinirea vârstei de 60 de ani. Cu această ocazie, suntem onoraţi să îi facem Nadiei un cadou special, un tricou personalizat al Rapidului. Nadia Comăneci este prima gimnastă a epocii moderne notată cu 10, fiind considerată una dintre cele mai mari sportive ale secolului 20”, se precizează pe contul oficial de Facebook al FC Rapid.

Nadia Comăneci, decorată de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, 12 noiembrie, decretul de decorare a gimnastei Nadia Comăneci cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci, se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cea mai mare gimnastă a României

Nadia Comăneci s-a născut la 12 noiembrie 1961 în oraşul Oneşti, judeţul Bacău.

Nadia va rămâne în istoria gimnasticii pentru acel „Perfect 10”, notă primită la Olimpiada de la Montreal, din 1976, pe când avea doar 14 ani.

 

citește și...