Motivul pentru care băieții Ilenei Ciuculete vor să mute sicriul regretatei artiste: „Și iată cum trec anii și nu putem face nimic”

06.12.2022, 14:52
Motivul pentru care băieții Ilenei Ciuculete vor să mute sicriul regretatei artiste: „Și iată cum trec anii și nu putem face nimic”
Motivul pentru care băieții Ilenei Ciuculete vor să mute sicriul regretatei artiste: „Și iată cum trec anii și nu putem face nimic”

Au trecut mai bine de șase ani de când Ileana Ciuculete a trecut la cele veșnice, însă băieții ei încă nu au drepturi depline asupra locului de veci al regretatei artiste. Mai mult de atât, aceștia plănuiesc să mute sicriul mamei lor la Craiova. 

S-au scurs cinci ani de la moartea fulgerătoare a interpretei de muzică populară Ileana Ciuculete! Cântăreața își doarme somnul de veci alături de cel care i-a fost soț, Cornel Galeș.

Acest lucru ar putea să nu mai dureze mult, pentru că fiii artistei au decis să o strămute pe Ileana Ciuculete. Motivul? Faptul că Mugurel și Cristian Sfetcu nu au actele locului de veci și nu pot face nicio lucrare de reabilitare a mormântului.

Fiii Ilenei Ciuculete vor să mute sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei

Ileana Ciuculete a fost înmormântată la Cimitirul Străulești 2 din Capitală și ar urma să fie mutată la Craiova, în orașul natal. Băieții artistei au mărturisit că nu au dreptul să efectueze nicio îmbunătățire la mormântul mamei lor.

Cristian Sfetcu, unul dintre băieții Ilenei Ciuculete, a declarat că s-a săturat să se lupte cu autoritățile statului, pentru a intrat în posesia actului locului de veci.

„Actele ar fi trebuit să fie la Cornel. Încă din luna februarie a acestui an am fost cu avocata la Asociația Cimitirelor și Crematoriilor și am depus o cerere. Fără actul acela, nu pot să le plătesc, acolo, taxa. Voiam să pot plăti taxa anuală, care cred că nu e plătită de când a murit Cornel Galeș, de vreo trei ani.

Pare incredibil, dar noi nu putem plăti, dacă nu avem actul acela doveditor. Am făcut cerere și ni s-a spus că se rezolvă până prin iunie. Nu s-a întâmplat acest lucru. În august, am sunat iar și a spus că nu se lucrează. Și iată cum trec anii și nu putem face nimic”, a declarat Mugurel Sfetcu, fiul cel mare al artistei, pentru VIVA! 

Unde va fi mutată regretata solistă de muzică populară

Pentru a o putea muta la Craiova, aceștia trebuie să aștepte împlinirea a 7 ani de la decesul Ilenei Ciuculete.

„Crucea este crăpată mai demult. Probabil s-a mai deteriorat. Dacă nu am acte, nu putem face nimic. Asta a fost situația. Prin tot ce am trecut până acum ne-a întărit. A trecut. În caz că, Doamne ferește, nu vor să ne ajute, să facem acte, noi așteptăm. La șapte ani o strămutăm pe mămica la Craiova, că avem voie. Eu m-am săturat de lupte cu autoritățile”, a mai declarat Mugurel Sfetcu, pentru sursa citată anterior.

citește și...