Motivul halucinant pentru care artistul Iurie Sadovnic s-a împuşcat în cap! Soţia solistului nu-și revine din șoc

08.06.2021, 13:53
Motivul halucinant pentru care artistul Iurie Sadovnic s-a împuşcat în cap! Soţia solistului nu-și revine din șoc
Motivul halucinant pentru care artistul Iurie Sadovnic s-a împuşcat în cap! Soţia solistului nu-și revine din șoc

Lumea muzicii este în doliu! Interpretul Iurie Sadovnic a murit, după ce și-a tras un glonț în cap. Solistul a lăsat un bilet de adio pentru soția lui. 

Tragedia a avut loc în apartamentul din Chișinău în care locuia alături de soția sa. Artistul a lăsat un mesaj emoționant pentru familia sa, în care își explica gestul șocant. Iurie Sadovnic s-a împușcat în cap cu arma pe care o deținea legal.

Iurie Sadovnic a lăsat un bilet de adio

Soția a fost cea care l-a găsit fără suflare și a alertat de urgență autoritățile. Autoritățile nu au găsit urme de violență pe trupul bărbatului, în afara plăgii împușcate de la nivelul capului.

„În cadrul investigaţiilor poliţiştii au stabilt că bărbatul în vârstă de 69 ani şi-ar fi aplicat o plagă prin împuşcătură în regiunea capului, în urma căreia a decedat. Soţia victimei a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când ea s-a întors acasă l-a gasit decedat. Arma era deţinută legal de către bărbat. La examinare de către medicul legist, nu au fost depistate urme de moarte violentă, în afară de cele provocate de glonţ. Pe caz a fost iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor”, a comunicat Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției Chișinău, pentru Deschide.md.

Din primele informații, Iurie Sadovnic avea mai multe probleme medicale și nu își dorea să fie o povară pentru cei pe care îi iubește.

„Am prea multe boli, nu vreau să fiu nimănui povară”, a scris cântărețul în biletul de adio, după care s-a semnat.

Iurie Sadovnic a fost un muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova.

A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970-1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău.

citește și...