Modelul de declarație pe propria răspundere, necesar pentru a ieși din casă a fost modificat și actualizat. De unde poți descărca noul formular

26.03.2020, 15:47
Modelul de declarație pe propria răspundere, necesar pentru a ieși din casă a fost modificat și actualizat. De unde poți descărca noul formular
Modelul de declarație pe propria răspundere, necesar pentru a ieși din casă a fost modificat și actualizat foto: pixabay

Modelul de declarație pe propria răspundere, necesar pentru a ieși din casă a fost modificat și actualizat, după cum a anunțat MAI, joi, 26 martie.

Modelul de declarație pe propria răspundere, necesar pentru a ieși din casă a fost modificat și actualizat

Formularul nou este accesibil pe pagina stirioficiale.ro și a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

În plus, documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Declarație pe proprie răspundere
Adeverință angajator

Grupul de Comunicare Strategică precizează faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizează asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

citește și...