Miting în fața Penitenciarului Rahova! De ce au venit protestatarii să-l susțină pe Liviu Dragnea

04.07.2019, 16:49
Miting în fața Penitenciarului Rahova! De ce au venit protestatarii să-l susțină pe Liviu Dragnea
Liviu Dragnea e încarcerat la Rahova

Agitație mare astăzi în fața Penitenciarului Rahova, acolo unde Liviu Dragnea este închis. Mai multe persoane au venit să îl susțină pe politicianul PSD, după decizia Curții Constituționale în ceea ce privește  constituirea completurilor specializate în cazurile de corupție de la Înalta Curte.

„Judecătorii ÎCCJ anchetați ptr. abuz în serviciu”, „Dragnea deținut politic” sau „Cerem rejudecare proces Dragnea” scria pe pancartele celor prezenți la mitingul de la Rahova. Printre participanți se numără și Gelu Vișan, fost deputat PDL.

Avocata lui Dragnea așteaptă motivarea Curții Constituționale

“Nu am ce să comentez la momentul acesta. Nu pot decât să mă bucur foarte tare că s-a admis. Este foarte corect așa, dar deocamdată nu am ce comentariu să fac în plus până nu văd motivarea. Știu că s-a admis, dar să vedem în ce limite. Aștept motivarea să știu ce atitudine să iau, dacă voi putea să iau vreo atitudine în principiu. Realmente era un conflict, aștept motivarea și în funcție de ea vedem ce avem de făcut”, a declarat, pentru Mediafax, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, miercuri.

Avocații fostului președinte al PSD au invocat lipsa completurilor specializate în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. 

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă. Decizia în cazul lui Liviu Dragnea, de pe fond, din primă instanță, e dată de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

CCR a admis, miercuri, sesizarea referitoare la conflictul dintre Parlament și ÎCCJ pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție.

 

citește și...