Mircea Sandu a fost diagnosticat din nou cu cancer! Clipele grele prin care a trecut fostul președinte FRF

19.08.2020, 12:32
Mircea Sandu a fost diagnosticat din nou cu cancer! Clipele grele prin care a trecut fostul președinte FRF
Mircea Sandu a fost diagnosticat din nou cu cancer!/ foto: captura video

Veste cumplită pentru Mircea Sandu! Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) a fost diagnosticat a doua oară cu cancer. În urmă cu 11 ani, el a fost operat de cancer la colon, iar acum a aflat că suferă și de cancer la plămâni.

Potrivit gsp.ro, Mircea Sandu, în vârstă de 68 de ani, a primit diagnosticul dur la un control de rutină, la o clinică din Franța. El se afla în vacanță la fiica lui, Raluca, iar soția a insistat să meargă la doctor, deși nu a avut niciun simptom.

A aflat că are cancer la plămâni

Doctorii l-au anunțat în luna iunie că are o tumoare malignă la plămâni. Din fericire, tumora a fost descoperită într-o fază incipientă și a putut fi extirpată în totalitate. Mircea Sandu s-a lăsat tot pe mâna medicilor care l-au operat în 2009 de cancer la colon.

Intervenția chirurgicală a fost un succes, iar Mircea Sandu nu a mai avut nevoie de chimioterapie sau radioterapie.

În plus, doctorii i-au spus că noul cancer nu a fost o recidivă a bolii din urmă cu 11 ani. Nu există nicio legătură între cele două tumori.

A fost operat de cancer la colon în 2009

În urmă cu 11 ani, Mircea Sandu a explicat cum a scăpat cu viață după ce a fost diagnosticat cu cancer la colon. El a mărturisit că a fost norocos că a descoperit boala din primele momente. Toate tratamentele l-au costat 100.000 de euro.

‘Am făcut și chimioterapie și radioterapie. Apoi, m-a operat un doctor specializat în transplant de ficat. Nu mi-a fost bine vreun an de zile. Vai de capul meu. Acum sunt OK, mă mișc, mă bucur de copii și de nepoți’, a spus fostul șef al FRF, într-un interviu pentru ”Gazeta Sporturilor”, în 2014.

‘Am descoperit boala într-un stadiu incipient, plus că nici nu se compară tratamentul din România cu cel pe care l-am făcut în străinătate. Acolo, când îmi dădeau să beau cocktailul ăla, se duce direct la țintă și vindecă, zdrobește tumoarea și distruge metastaza. În trei luni de tratament, am distrus o metastază de la 5 centimetri până la un centimetru. Trăisem deja o experiență cu fosta soție, știam ce face cancerul, dar am fost puternic mental, a mai adăugat el.

citește și...