Mioara Velicu, despre viața și cariera sa. ”Ziceam eu că sunt cea mai bună. Îmi pare rău că nu am studii muzicale”

04.04.2022, 13:57
Mioara Velicu, despre viața și cariera sa. ”Ziceam eu că sunt cea mai bună. Îmi pare rău că nu am studii muzicale”
Mioara Velicu, despre viața și cariera sa. ”Ziceam eu că sunt cea mai bună. Îmi pare rău că nu am studii muzicale”

Interpreta de muzică populară Mioara Velicu, în vâstă de 77 de ani, a făcut numeroase declarații despre viața și cariera sa la emisiunea moderată de Denise Rifai la postul de televiziune Kanal D. Aceasta a explicat și care este cel mai mare regret al său. ”Ziceam eu că sunt cea mai bună. Îmi pare rău că nu am studii muzicale”, a spus cântăreața de folclor.

Mioara Velicu este una dintre cele mai îndrăgite inteprete de muzică populară.

Celebra artistă a fost prezentă în platoul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la postul de televiziune Kanal D, unde a scos la iveală amănunte mai puțin cunoscute despre ea. Artista a mărturisit, printre altele că regretă că nu are studii muzicale și că nu a urmat p școală în acest sens.

Mioara Velicu, despre viața și cariera sa. ”Dar eu dacă nu am făcut școală de muzică… Totul de pe prispa casei”

“Da, contează mult să știi note muzicale, să știi că ai făcut o școală de muzică. ”Sunt mai multe elemente pe care trebuie să le pui în spectacol. Dar eu dacă nu am făcut școală de muzică… Totul de pe prispa casei. Ziceam eu că sunt cea mai bună. Îmi pare rău că nu am studii muzicale. Dar nu mi-a mers nici rău din acest punct de vedere. Sunt nativ, vocea mea a rămas nativ, nu m-am dus înspre operă, iar asta mi-a prins bine și cu redactorii de muzică, vocea mea de țărancă a fost populară. Dar le-aș recomanda tinerilor să facă o școală de muzică, Conservatorul, eu n-am avut”, a declarat Mioara Velicu, potrivit kanald.ro.

“Mi-am făcut un joc al meu, am fost și dansatoare în ansamblu, a trebuit să știu și mișcarea scenică. Totdeauna am muncit și nu-mi pare rău, totdeauna am cerut de la mine mai mult, mai mult, mai mult”, a mai spus artista.

Mioara Velicu vorbit despre faptul că a fost săracă atunci când era tânără, dar acest lucru a ambiționat-o. “Da și cred că pe oricine ambiționează. Chiar dacă nu exagerat, dar ulterior am trăit decent. Toată viața mea am fost la linia de mijloc. Am trăit decent. Nu simțeam că sunt săracă (n.r. în tinerețe) fiindcă eram tânără. Părinții ne-au lăsat pe toți copiii să ne descurcăm în viață, fiecare și-a ales drumul lui. Dumnezeu mi-a dat mie acest drum minunat, și vreau să continui pe acest drum. Vreau să dau publicului pentru că el m-a făcut ce sunt. M-am descurcat și la școală. Mi-ar fi plăcut să fiu inginer agricol, din respect pentru părinții mei, care au ținut la ce aveau în curte. Mi-ar fi plăcut să dau eu legi, să le fie fiecăruia bine”, a mai comentat artista de folclor, conform sursei mai sus-menționate.

citește și...