Ministrul Sănătății, vești îngrijorătoare pentru români: ‘Vom trăi cu coronavirusul şi în următorii 2 ani’

22.04.2020, 15:44
Ministrul Sănătății, vești îngrijorătoare pentru români: 'Vom trăi cu coronavirusul şi în următorii 2 ani'
foto: captura video

Ministrul Sănătății a făcut un anunț îngrijorător pentru români! Nelu Tătaru a explicat într-un interviu pentru Antena 3 că este posibil să trăim doi ani cu coronavirusul. El a făcut o comparație cu pandemia de gripă porcină din 2009, care a durat până în 2011.

‘După experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009, am putut vedea că o pandemie a fost urmată de doi ani de epidemii sezoniere. Aşa va fi şi în acest moment. Să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani. Dar având în vedere prima curbă, putem evalua şi ce va urma în următorii doi ani. Nu avem un tratament (…), nu avem un vaccin. În momentul în care noi putem să gestionăm astfel încât să avem puţine decese, puţine cazuri, mergem spre o curbă lină şi putem gestiona prin sistemul medical pe care îl avem, atunci putem spune că am reuşit să trecem prin această pandemie, gestionând-o.

Atunci când vom ieşi şi vom vedea că avem o mare parte a populaţiei care s-a imunizat, avem prezenţa unor anticorpi, putem vedea următorii doi ani ca nişte epidemii cu nişte cazuri care nu vor avea aceeaşi amploare ca în această perioadă, dar vor fi nişte cazuri cu o simptomatologie frustă sau uşoară care vor merge până vom avea o stare de imunitate la toată populaţia României. Sperăm în acest context şi în descoperirea şi fabricarea unui vaccin cu care să putem gestiona următorii doi ani’, a declarat ministrul Tătaru, într-un interviu la postul Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a mai ținut să precizeze că momentan nu vom avea un vaccin împotriva COVID-19.

‘Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase şi după această perioadă să-l putem procura şi să-l putem utiliza în întreaga masă’, a mai spus Tătaru.

citește și...