Ministrul Sănătății, despre pandemia de coronavirus. ”Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut”

03.11.2021, 11:16
Ministrul Sănătății, despre pandemia de coronavirus.  ”Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut”
Ministrul Sănătății, despre pandemia de coronavirus. ”Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut”

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a afirmat, la un post de televiziune că, în contextul pandemiei de coronavirus din țara noastră și a creșrterii numărului de infectări, un lockdown total nu este o soluție. ”Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut”, a declarat acesta.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a vorbit, la Digi24, despre pandemia de coronavirus.  ”Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut. Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case… în afară de anumite efecte, unele și psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi, nu e chestiune confortabilă. Sunt tot felul de situații pe care din păcate le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim și responsabili, ca să nu mai ajungem încă o dată acolo”, a declarat ministrul Sănătății.

”Un lockdown total nu ne-ar ajuta. Suntem după o săptămână și o zi de la restricțiile care s-au anunțat, iar la sfârșitul acestei săptămâni va trebui să facem o analiză unde suntem. Sigur, După 10 zile, două săptămâni, nu ești sigur că efectele se văd imediat, și va trebui luată o decizie legată de continuarea unora dintre măsurile pe care le avem acum. Analiza trebuie făcută pe cifre și pe tendințe. Presiunea noastră uriașă este acest număr ridicat de decese”, a completat acesta.

1.666.097 de cazuri de COVID-19 în România de la debutul pandemiei

Alte 11.073 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în utima zi în România. De asemenea, au fost raportate 591 de decese, dintre care cinci anterioare. De la începutul pandemiei și până astăzi, 2 noiembrie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 48.664 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.987. Dintre acestea, 1.876 sunt internate la terapie intensivă. Din totalul pacienților internați, 367 sunt minori, 335 fiind internați în secții și 32 la terapie intensivă.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.338.957 de teste RT-PCR și 4.514.957 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 152.580 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 19.598 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.188 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 92 de persoane.

citește și...