Ministrul Educației anunță cum va începe școala pe 8 noiembrie. ”Nu voi abdica de la acest principiu”

01.11.2021, 22:01
Ministrul Educației anunță cum va începe școala pe 8 noiembrie. ”Nu voi abdica de la acest principiu”

Ministerul Educației propune ca pe 8 noiembrie sa fie reluate cursurile cu prezența elevilor în bănci și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Decizia finală va fi luată abia vineri, în funcție de situația epidemiologică, dar și de rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ. Rata de vaccinare va fi unul dintre factorii luați în considerare atunci când se va stabili funcționarea școlii cu prezență fizică, spune Cîmpeanu.

„În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare, prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății.

Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Nu voi abdica de la acest principiu.

Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere în data de 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Peste 300 de mii de elevi sunt vaccinați, adică doar 25% din numărul elevilor eligibili pentru imunizare, potrivit datelor generate de Ministerul Educației.
Potrivit ministrului, rata de vaccinare va fi unul dintre factorii luați în considerare atunci când se va stabili funcționarea școlii cu prezență fizică.

“La fiecare școală va fi pusă rata de vaccinare“

„Toate inspectoratele au afișat rata de vaccinare, avem situații îmbucurătoare. Sunt multe situații unde rata de vaccinare este de peste 90 la sută, iar . S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili funcționarea școlii cu prezență fizică.”, a mai spus ministrul.

Testele pe bază de salivă vor ajunge în școli și grădinițe, începând de săptămâna viitoare. Ministerul a promis în jur de 70 de milioane de teste.

Ministrul a anunțat și alte decizii importante cu privire la teze și la sistemul de notare a elevilor.

Sorin Cîmpeanu anunță alte modificări

„Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze”.

 

citește și...