Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter

29.03.2021, 10:53
Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter
Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska.

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, se numără printre cele cinci persoane care și-au pierdut viața sâmbătă în urma prăbușirii unui elicopter în Alaska, relatează G4media.ro.

Acesta e afla la bordul unui elicopter închiriat, Airbus AS350 B3, care s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska. În urma accidentului, o singură persoană aflată la bord a supraviețuit. Starea sa este gravă, însă stabilă.

Petr Kellner, avere estimată la 15,5 miliarde de dolari

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, controlează grupul ceh PPF Group, care a cumpărat de la gigantul american AT&T pachetul majoritar de acțiuni al Central European Media Enterprises (CME), compania – mamă a Pro TV, tranzacție aprobată în toamna anului trecut de Comisia Europeană, precizează sursa mai sus-menționată.

Petr Kellner se află pe locul 73 în ultimul top Forbes al miliardarilor din întreaga lume. Averea sa a fost estimată la 15,5 miliarde de dolari. El și-a început cariera în Cehia anilor 90, vânzând produse de birotică.

Petr Kellner avea 56 de ani. Acesta a absolvit Universitatea din Praga cu profilș econoimic în anul 1986. Kellner și partenerii săi au înființat în 1991 ceea ce avea să devină Grupul PPF. u vouchere și un împrumut, PPF a început să acumuleze active și a strâns 20% din acțiunile Ceska Pojistovna, cea mai mare firmă de asigurări din țară, pe care a făcut-o ulterior profitabilă. Firma sa Home Credit Group este cel mai mare furnizor de credite de consum din Europa de est și s-a extins în China, Vietnam, India, Indonezia, Filipine și Kazahstan, conform Hotnews.

citește și...