Mihail Gorbaciov, declarații inedite despre Ceaușescu la 30 de ani de la Revoluție! Unde voia să se ascundă fostul dictator

18.11.2019, 17:11
Mihail Gorbaciov, declarații inedite despre Ceaușescu la 30 de ani de la Revoluție! 

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a făcut declarații inedite despre Ceaușescu la 30 de ani de la Revoluție.

Mihail Gorbaciov, declarații inedite despre Ceaușescu la 30 de ani de la Revoluție!

El a declarat că nu a vrut să intervină în în statele din Blocul Estic, în 1989. Într-un interviu pentru publicația Novaya Gazeta, Mihail Gorbaciov a făcut unele dezvăluiri despre foștii lideri occidentali care s-au opus căderii Zidului Berlinului.

„Germania este foarte puternică, a progresat și a crescut nivelul competitivității în Europa. Mulți s-au temut de asta la acea vreme, iar memoria istorică nu a dispărut din mentalul colectiv”, a declarat Gorbaciov.

Mihail Gorbaciov a specificat că Nicolae Ceaușescu a vrut să fugă în URSS.

„Ceaușescu a vrut să fugă în URSS și să se ascundă acolo, însă de ce a început să tragă în oameni. Ei bine, așa cum se spune, odihnească-se în pace… Discatorii ar trebui întotdeauna să aibă pregătit un avion cu rezervorul plin, într-un aerodrom necunoscut. Glumesc! Am fost întotdeauna un oponent al folosirii forței împotriva oamenilor”, a spus fostul lider sovietic.