Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q: ”Nu am regretat niciodată faptul că am devenit pilot”

15.10.2020, 13:41
Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q: ”Nu am regretat niciodată faptul că am devenit pilot”
Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q: ”Nu am regretat niciodată faptul că am devenit pilot”

Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q, a făcut dezvăluiri despre viața sa din prezent. Acesta este pilot.

Mihai Sturzu s-a bucurat de mare succes ca artist pe vremea când făcea parte din formația Hi-Q. După destrămarea trupei, Mihai Sturzu a cochetat cu politica, iar ulterior și-a făcut o carieră în domeniul aviației. Despre viața sa de pilot a făcut declarații Mihai Struzu în cadrul unui interviu pentru revista Viva.

”Nu am regretat niciodată faptul că am devenit pilot. Iar momentele mai dificile în niciun caz nu te fac să regreți, ci dimpotrivă: te pun în situația să folosești la maximum capacitățile de pilot, de membru al unui echipaj, să îți exersezi ceea ce se numesc soft skills: workload management, situational awareness, CRM, decision making”, a explicat Mihai Sturzu.

Întrebat de ce a ales această profesie, Mihai Sturzu a mărturisit:

”Povestea e lungă. Eu mi-am petrecut mare parte din copilărie în comunism (aveam 10 ani la Revoluție), așa că am crescut într-o țară din care nu aveam voie să ieșim, oamenii nu puteau pur și simplu să meargă să își facă pașaport și să plece un weekend la Paris sau la Londra. Și uite așa, copilul de opt ani din mine privea mereu avioanele care brăzdau cerul cu visul ca măcar o dată în viața asta să fie și el într-unul. Treizeci de ani mai târziu, pilotam deja aceste avioane”.

Mihai Sturzu: ”Zborul mă face fericit”

Mihai Sturzu a afirmat că faptul că zborul îl face fericit și că își dorește ca, peste câțiva ani, să ajungă comandant de Airbus A320/A321.

”Profesional, sunt foarte concentrat pe aviație. Sună egoist, tiu, dar zbor în primul rând pentru că zborul mă face fericit. În plus, mereu înveți, mereu progresezi, în fiecare zi ești un pilot mai bun. Sper ca, în câțiva ani, să devin comandant de Airbus A320/A321. Mai departe, vom trăi și vom vedea”, a încheiat fostul component al trupei Hi-Q.

citește și...