Mihai Bendeac s-a vaccinat cu serul AstraZeneca! Cum se simte juratul de la iUmor

07.04.2021, 18:39
Mihai Bendeac s-a vaccinat cu serul AstraZeneca! Cum se simte juratul de la iUmor
Mihai Bendeac s-a vaccinat cu AstraZeneca! Cum se simte juratul de la iUmor

Mihai Bendeac a spart gheața în rândul vedetelor și s-a vaccinat, miercuri (7 aprilie), cu serul de la AstraZeneca. Juratul de la ‘iUmor’ a mărturisit că nu ascultă informațiile controversate apărute asupra acestui produs și că are încredere în medici.

„A fost foarte simplu. Mi-e teamă de ace, dar a fost extrem de simplu”, a spus Mihai Bendeac, la Antena 3, după ce a făcut vaccinul anti-COVID.

Mihai Bendeac are încredere în medici

„Am încredere în ştiintă, am avut mereu încredere în ştiinţă. Până la urmă, o alegere de genul acesta nu mi se pare că ține neapărat de inteligență.

Dacă facem un mic efort de imaginație, care nu este chiar atât de greu de făcut, în cazul în care acest virus ar fi atacat, să spunem, cataracta și cei care erau afectați ar fi orbit, oare cum ne raportam noi cu toții la medici și la știință?!

Eu aşa funcţionez, mă orientez după medici, cercetători, după câștigători de premiu Nobel și mai puțin după cei care scriu miau ca pisica”, a mai adăugat Mihai Bendeac.

Ce se întâmplă cu serul de la AstraZeneca

Miercuri, 7 aprilie, Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a precizat că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Pe de altă parte, EMA a anunțat că retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect.

‘Comitetul de siguranță privind evaluarea riscurilor a confirmat că beneficiile AstraZeneca în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile. COVID-19 este o boală foarte serioasă cu un număr mare de spitalizări. Acest vaccin s-a dovedit a fi foarte eficient, previne formele severe. Vaccinarea este extrem de importantă și trebuie să folosim vaccinurile. Am ajuns la concluzia că rapoartele privind trombozele ar trebui catalogate drept efecte secundare ale vaccinului. Am convocat grupul de experți din mai multe specializări’, a declarat Emer Cooke, directoarea executivă a EMA, notează DIGI24.

citește și...