Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, în comă după ce căzut pe scări

12.05.2020, 12:28
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, în comă după ce căzut pe scări
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, în comă după ce căzut pe scări

Maria Macsim Nicoară, mezzosoprană la Opera din Iași, este în stare gravă după ce a căzut pe scări, în casă.

Maria Macsim Nicoară a fost operată la cap, dar este în continuare în comă, relatează click.ro.

Soţul artistei le-a spus operatorilor 112 că soţia sa se afla în stare gravă după ce ar fi căzut pe scări, la casa familiei din localitatea Aroneanu.

”Legat de cazul nefericit al mezzosopranei Operei noastre vă pot spune că, sâmbătă (9 mai, 2020 – n. r.) aceasta a avut un accident fiind acasă! A căzut pe scări. Acum este în comă. Ținem legătura cu medicul care a operat-o și cu familia acesteia! Medicii au spus că sunt 72 de ore critice, după intervenția chirurgicala. Sperăm să-și revină!”, a declarat Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi, conform sursei citate.

Colegii, alături de ea

“Colega noastră, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, trece acum prin momente de cumplită încercare! Este în comă și se luptă pentru viața ei pe un pat de spital, supraviețuind cu ajutorul aparatelor. Un om bun, discret, o colegă alături de care am împărțit scena, deseori. Speranța noastră, a tuturor sunt medicii de la Secția de Neurochirurgie a Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” – Iași, care veghează asupra stării ei. Vă rog, îndreptați un gând bun pentru Maria Macsim Nicoară”, a transmis Cosmin Marcovici, secretar de stat în Ministerul Culturii.

”Colectivul Operei Naționale Române Iași este alături de mezzosoprana Maria Macsim Nicoara. Ne rugăm să treacă cu bine peste perioada critică! Un gând bun și pentru familia ei!”, este mesajul transmis de Opera Națională din Iași, pe Facebook.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a absolvit Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, secţia Canto, în anul 1996. Ea este solistă a  Operei Naţionale Române din Iaşi din 1999, iar din 2005 lector universitar doctor la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

citește și...