Mesajul lui Klaus Iohannis de sărbătorile pascale: ‘Semnificația profundă a acestor zile este aceea că împreună, cu dăruire, iubire și credință vom ieși învingători’

19.04.2020, 10:42
Mesajul lui Klaus Iohannis de sărbătorile pascale: 'Semnificația profundă a acestor zile este aceea că împreună, cu dăruire, iubire și credință vom ieși învingători'

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj tuturor românilor de sărbătorile pascale. Anul acesta, șeful statului i-a îndemnat pe toți să stea acasă și să îi protejeze pe ceilalți, din cauza pandemiei de coronavirus.

‘Dragi români,

Vă doresc tuturor să întâmpinați Sfintele Paști în sănătate și pace sufletească!

Învierea Domnului este o celebrare a speranței într-un anotimp al renașterii. Biruința Vieții, acesta este mesajul pascal care ne umple sufletele de încrederea de care avem nevoie, în acest an mai mult decât oricând.

Pentru noi toți, lumina Învierii a fost întotdeauna un prilej de a ne bucura alături de familie și de cei apropiați de căldura locului pe care-l numim „acasă”. Din păcate, sărbătorile pascale de anul acesta ne găsesc într-o situație care ne obligă să aflăm mai mult în noi înșine, în casă și prin rugăciune, lumina și binecuvântarea Învierii. În aceste zile, ne manifestăm iubirea față de cei dragi tocmai renunțând să-i avem lângă noi. Suntem însă mereu în gândurile noastre aproape de ei, iar această comuniune spirituală este legătura cea mai puternică, adevărata forță care ne va da energia să depășim momentele dificile prin care trecem. Să ne asumăm acest sacrificiu și să ne regăsim cu aproapele nostru în taina Învierii, precum și în rugăciune pentru alinarea suferințelor celor bolnavi și pentru sufletele celor răpuși de epidemie.

Semnificația profundă a acestor zile este aceea că împreună, cu dăruire, iubire și credință vom ieși învingători din greaua încercare la care a fost supusă întreaga omenire.

Vă urez să primiți Sfintele Paști cu sufletele luminate de iubire, speranță și credință! Hristos a înviat!’, este mesajul președintelui.