Mesajul ferm al lui Traian Băsescu despre pandemia de coronavirus: ‘Nimic nu va mai fi la fel’

22.04.2020, 12:21
Mesajul ferm al lui Traian Băsescu despre pandemia de coronavirus: 'Nimic nu va mai fi la fel'

Traian Băsescu a ținut să transmită un mesaj în care a evaluat situația pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe toată planeta.

Mesajul ferm al lui Traian Băsescu despre pandemia de coronavirus: ‘Nimic nu va mai fi la fel’

Fostul președinte al României a mărturisit că s-a acționat fără un plan bine stabilit, iar motivul principal a fost incompetența liderilor acestora, aici făcând referire și la Executivul de la București și Klaus Iohannis.

Într-o intervenție la postul de televiziune B1 TV, Traian Băsescu a spus că guvernele țărilor Uniunii Europene au reacționat târziu și au considerat virusul din China inofensiv.

‘Oamenii politici au înțeles din această pandemie lejeritatea cu care au tratat problema unui virus. Vă aduc aminte că se spunea că e un guturai, că e mai ușor decât o răceală, deci imcompetența lor, dar nu doar în România, ci pe întreaga planetă. Cei care au sfătuit guvernele au fost incompetenți. În afară de guvernul german, toți au fost prinși nepregătiți. Deci guvernele prost asistate din punct de vedere al competenței.

Vă mai pot spune că, în ianuarie, când în China era deja izolare masivă și o bătălie cumplită cu acest virus, Comisia Europeană a consultat toate statele membre. Toți au spus că sistemele lor de sănătate nu au nicio problemă cu acest virus.

Rezultatul l-am văzut acum: zeci de mii de morți în Europa, în grădina acelor lideri care, în ianuarie, au raportat Comisiei Europene că nu au nicio problemă. Au și fost atenționați înainte de declanșarea pandemiei’, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul lider al României consideră că lumea se va schimba radical după ce pandemia de coronavirus va trece.

Coronavirus e deja un subiect care îmbracă atâtea fațete, încât dacă mi-ați permite aș puncta câteva lucruri. În primul rând, nimic nu va mai fi ca înainte. Nimic! Oamenii politici au înțeles că, după ce au făcut ce au vrut ei cu natura, natura nu mai e un prieten al omului, al locuitorilor planetei, natura reacționează’, a mai adăugat el.

citește și...