Mesaj vechi de 50 de ani, găsit de un băiat! Ce scria în scrisoarea din sticlă

18.07.2019, 17:15
Mesaj vechi de 50 de ani, găsit de un băiat! Ce scria în scrisoarea din sticlă
Mesajul din sticlă a fost găsit după 50 de ani

Un mesaj lansat la apă acum o jumătate de secol a fost găsit recent de un băiat din Australia.

Jyah Elliot, un puști de 9 ani, se afla marți pe o plajă din Australia de Sud, atunci când a descoperit în dunele de nisip o sticlă cu un mesaj în interior. 

A doua zi, jurnaliștii de la ABC l-au găsit pe cel care a „lansat la apă” mesajul acum 50 de ani. Bărbatul se numește Paul Gilmore și avea doar 13 ani atunci când a lansat sticla în Oceanul Indian, pe 17 noiembrie 1969. Intenția sa a fost de a își găsi un prieten prin corespondență și a scris pe bilet „La 1.000 de mile est de Fremantle, în Australia de Vest. ⁣Răspundeți, vă rog”. 

Băiatul care a găsit sticla cu mesaj a trimis o scrisoare la adresa din Australia menționată, însă familia nu mai locuiește acolo de ani buni. 

Sora lui Gilmore, Annie Crossland, i-a promis lui Jyah că fratele ei îi va răspunde la scrisoare, după ce va reveni din croaziera pe Marea Baltică pe care o face acum, și a declarat că acesta va fi foarte fericit că sticla aruncată de el peste bord a fost găsită. 

Paul Gilmore a lansat la apă șase sticle de la bordul TSS Fairstar, o navă pentru transportul britanicilor care emigrau în Australia.

 

citește și...