Mesaj emoționant despre situația turismului din Italia, grav afectat de coronavirus

12.04.2020, 14:44
Mesaj emoționant despre situația turismului din Italia, grav afectat de coronavirus
Mesaj emoționant despre situația turismului din Italia, grav afectat de coronavirus

Marco Stanzione, proprietarul unei agenții de servicii turistice din Salerno, a transmis un mesaj emoționant despre situația turismului din Italia, grav afectat de coronavirus.

Mesaj emoționant despre situația turismului din Italia, grav afectat de coronavirus

Deținătorul unei agenții specializate în recepție turistică în Salerno, Marco a vorbit despre problemele pe care le-a provocat pandemia de coronavirus în domeniu. 

„Singura „mască” care a învins această blestemată pandemie pe care am dori să o vedem pe fețele turiștilor este cea pentru snorkeling. Aceasta este singura dorință, pe care o transmitem tuturor. Din păcate, însă, problemele sectorului turistic în Italia distrug speranța profesioniștilor și a celor care trăiesc din turism și care în ultimii ani au salutat fericit „invazia” călătorilor care i-a făcut să crească cifra de afaceri a întregului sector. Astăzi ne confruntăm cu o realitate foarte diferită. Cifrele sunt clare: sectorul (de la Alpi la coaste, de la marile orașe de artă la insulele noastre), înainte de prăbușirea din cauza virusului COVID19, a reprezentat 15% din PIB, o cifră de afaceri de aproape 150 de miliarde de euro. Datele asociației naționale de turism vorbesc acum despre o scădere de 260 de milioane de admiteri: o adevărată mutilare. Pe scurt, sezonul turistic, „anotimpul cald”, riscă să nu mai fie acolo, cu repercusiuni puternice asupra economiei și societății italiene în toate fațetele sale. Este dificil, dacă nu chiar imposibil, să încerci să îți imaginezi realități, cum ar fi lanțul de aprovizionare cu produse alimentare, lanțul de aprovizionare textilă, cel comercial, forțele motrice ale țării noastre, anihilate de un viitor incert. Planificarea, în precaritatea a ceea ce trăim în această perioadă istorică teribilă, este din ce în ce mai dificilă. În orice caz, așa cum se repetă de mai multe ori în aceste zile întunecate, dar, în mod paradoxal, luminat de un soare splendid de primăvară, suntem un popor curajos, care cu greu renunță, care cunoaște bine sensul rezistenței și care, în special în acest sector, trebuie să se adapteze pentru a rezista. Sperăm că, în cel mai scurt timp, toată lumea se poate întoarce să se scalde în mările noastre, să se cufunde în artă, moștenirea națiunii noastre, să se hrănească cu mesele noastre și, mai ales, să se bucure din nou de peisajul uluitor și unic al Italiei. Se spune că totul va fi diferit, suntem siguri că totul va fi mai bun. Cu siguranță, totul se va schimba, dar sperăm și la cele mai bune. Italia cu curaj și bucurie vă întâmpină oricând, oriunde… vă așteptăm!!!!”, a transmis Marco. 

citește și...