Medicul care l-a tratat în camera hiperbară pe Petrică Mîțu Stoian, noi declarații: “Nu cred că a decedat din cauza expunerii la oxigen!”

12.11.2021, 11:13
Medicul care l-a tratat în camera hiperbară pe Petrică Mîțu Stoian, noi declarații: Nu cred că a decedat din cauza expunerii la oxigen!
Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani. Foto: Facebook

Noi informații ies la iveală în cazul regretatului artist Petrică Mîțu Stoian. Medicul care l-a tratat pe artist în camera hiperbară a făcut noi declarații legate de starea de sănătate pe care solistul de muzică populară o avea când s-a prezentat la clinica privată, la Antena 3.

Medicul care i-a făcut tratamentul în camera hiperbară lui Petrică Mîțu Stoian este de fapt, medic psihiatru.

Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîțu Stoian susține că în timpul tratamentului hiperbar pot apărea două tipuri de probleme, însă acesta a adăugat că este de părere că Petrică Mîțu Stoian nu a decedat din cauza expunerii la oxigen.

“Eu l-am tratat! Nu cred că a decedat din cauza expunerii la oxigen!”

“La noi domnul a venit cu o stare clinică aparent bună, aceste diagnostice nu sunt compatibile cu starea lui clinică la momentul sosirii. Sigur, aceste diagnostice sunt după ce s-a degradat starea de sănătate. La noi, domnul a venit cu parametri vitali normali, în urma consultației inițiale a primit aprobarea de a intra într-o primă testare în spațiul hiperbar iar acele discuții legate de această ”explozie” în termeni populari, aceste barotraume, nu se susțin pentru că în timpul tratamentului hiperbar pot apărea două tipuri de probleme. Pot apărea probleme acute, pe fond mecanic, prin proces fizic al presiunii, caz în care leziunile apar în timpul terapiei sau imediat după și se manifesta cu durere, junghi toracic, dispnee”, a spus medicul la Antena3.

Matei Mircea Bogdan, cel care l-a tratat la clinică de medicină hiperbară pe Petrică Mîțu Stoian, a oferit primele declarații la emisiunea “La Măruță”, difuzată pe postul de teleziviune PRO TV.

„Domnul Mîțu Stoian a sosit la amiază după o boală de Covid moderată. Starea generală era bună, a fost consultat, i s-a explicat care sunt etapele procedurii, i s-au luat parametrii vitali. Interesul nostru e să vedem dacă cineva poate tolera presiunea de la oxigen. Sunt înregitrări video care arată că domnul Stoian s-a simțit foarte bine în timpul tratamenului. S-a simțit foarte bine și după, a mers să mănânce.(…)

Eu îmi explic că moartea a survenit pe baza tratamentului anticoagulant. (…) Domnul Enceanu a făcut o singură sesiune de tratament. (…) Pentru acest tip de trataent sunt pacienți cu afectări mult mai mari care au fost supuși la acest tratament și acum sunt bine.(…) Am înțeles de la dânsul că a făcut un test Covid-19. Noi nu i-am făcut unul pentru că nu am avut timp. (…) E posibil să se fi decompensat și celelalte situații. (…) Momentan este cea mai bună cameră cu oxigen hiperbaric și singura reglementată.”

Poziția clinicii unde se trata Petrică Mîțu Stoian

Ministrul Sănătății a trimis corpul de control la clinica privată Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde Petrică Mîţu Stoian începuse un tratament post COVID cu oxigen.

Reprezentanţii Clinicii Nera au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. Artistului i-au fost stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nico astfel de şedinţă.

„În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîţu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii.

În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, transmite Clinica Nera, într-un comunicat de presă, de luni.

Cum l-a găsit sora lui Petrică Mîțu Stoian pe artist

Maria, sora interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, a povestit, pentru Antena 3, că îndrăgitul artist se simțea rău și scuipa sânge. Femeia a stat cu el timp de două ore la spital, la cardiologie, și l-a încurajat permanent să  nu cedeze.  Din păcate, la câteva ore distanță, marele artist s-a stins din viață.

„Am fugit acolo, am ajuns. Era…Glumea dar era rău, scuipa sânge. Cu mine a vorbit și am stat două ore cu el acolo la cardiologie. M-au lăsat să stau cu el. L-am ajutat, ce voia el. Și tot îi spuneam ‘Hai, Petrică, nu te lasă’. Și-mi spunea: ‘Uite sormea cum am ajuns’.”

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, în cursul serii de sâmbătă. Bărbatul era internat în Spitalul de Urgență Reșița, pe secția ATI, în stare gravă.

citește și...