Medicul care era de gardă în noaptea descinderii de la Caracal, declarații uimitoare: „Nu a fost nicio ambulanță la locuința lui Dincă”

23.08.2019, 17:28
Medicul care era de gardă în noaptea descinderii de la Caracal, declarații uimitoare: „Nu a fost nicio ambulanță la locuința lui Dincă”
Medicul susține că era necesară solicitarea unei ambulanțe

Medicul care era de gardă în noaptea când poliția a așteptat în fața porții lui Gheorghe Dincă a vorbit pentru prima oară despre ce s-a întâmplat atunci. 

Potrivit Antena 3, bărbatul a spus că oamenii legii nu aveau voie să meargă la intervenție fără să fie și o ambulanță prezentă, mai ales pentru că adolescenta le spusese că a fost violată. 

Cu toate acestea, nicio solicitare pentru un echipaj medical la locuința suspectului nu a fost trimisă, nici pe 25 iulie, nici a doua zi. 

„Nu a fost nicio ambulanţă la locul acestei crize. Vă dați seama că auzeam de viol, automat fata de la STS trebuia să treacă. Am înțeles că a consemnat sechestrare de persoane. Mai era și violul tot așa de important, noi pe viol aveam dreptul să mergem la persoană obligatoriu. Că mergem cu poliția obligatoriu, nici nu se mai punea problema să mai stăm până a doua zi la ora 6. În mod obligatoriu trebuia să fie și ambulanța pe diagnosticul de viol. Dacă trec ore, noi anunțăm COS și automat se știa în toate forurile superioare. Nu aveau adresă? Ce făceam noi? Le puneam la dispoziție o ambulanță, o scoteam din funcțiune, când găsiți, avem mașina și intrăm la persoana violată, deci cineva nu a vrut să participe ambulanța. Absolut nimeni nu ne-a solicitat. Am avut activități de rutină în zona Caracal”, a declarat medicul.

citește și...