Medicii ruși care au tratat victimele accidentului atomic din zona arctică susțin că au fost expuși la radiații periculoase

23.08.2019, 14:53
Medicii ruși care au tratat victimele accidentului atomic din zona arctică susțin că au fost expuși la radiații periculoase
Explozia a avut loc pe 8 august

Explozia de pe 8 august, din zona arctică, a ucis opt oameni și a rănit alți șase. Între timp, specialiștii se tem că medicii care au tratat victimele s-au expus unor radiații periculoase.

BBC scrie că doi dintre medicii din Arkhangelsk au dezvăluit că sunt îngrijorați pentru sănătatea lor, deoarece nu au purtat echipament de protecție atunci când au interacționat cu victimele. Mai mult, aceștia susțin că peste 90 de cadre medicale au luat contact cu cei răniți și nu au fost avertizați că există riscul de contaminare. 

Trei victime ale explozei au ajuns la spitalul civil din Arkhangelsk iar celelalte au fost duse la alt spital din oraș, care este echipat pentru urgențe cu radiații. După ce medicii au realizat că „au fost afectați de o doză foarte mare de radiații”, au încercat să se protejeze așa cum puteau, iar a doua zi cele trei victime au ajuns la un spital din Moscova. Evoluția stării lor de sănătate nu este cunoscută până în prezent. 

O lucrare de decontaminare a fost efectuată la spitalul din Arkhangelsk, iar acum câteva zile Ministerul Sănătății din Rusia a comunicat că niciun medic nu a fost contaminat cu o doză periculoasă de radiații. 

 

citește și...