Măsurile de precauție luate de Cătălin Măruță pe timp de pandemie. ”Nu am ajuns să spăl cumpărăturile”

04.05.2020, 10:09
Măsurile de precauție luate de Cătălin Măruță pe timp de pandemie. ”Nu am ajuns să spăl cumpărăturile”
Măsurile de precauție luate de Cătălin Măruță pe timp de pandemie. ”Nu am ajuns să spăl cumpărăturile”

Prezentatorul de televiziune Cătălin Măruță a explicat care sunt măsurile de precauție pe care și le-a luat în această perioadă pentru a se proteja pe el și familia sa.

Cătălin Măruță a explicat că dezinfectează frecvent obiectele din casă și că iese rar la cumpărături.

Prezentatorul a vorbit și despre măsurile de siguranță pe care le ia și la locul de muncă.

”În primul rând, dezinfectez atent toate suprafețele pe care le atingem frecvent în casă, de la întrerupătoare și clanțe până la telecomenzi, scaune și mese. Folosesc mască de protecție și gel dezinfectant când nu sunt acasă și, deci, nu mă pot spăla pe mâini. Merg rar la cumpărături, în magazine, încerc să fac aprovizionarea o singură dată pe săptămână. Altfel, comandăm. Nu merg cu transportul în comun, folosesc mașina personală sau, pe distanțe mici, merg pe jos.

La muncă nu mă apropii decât de câțiva colegi, cum ar fi sunetistul, care îmi montează lavaliera, deci nu avem de ales. Nu am invitați în platou, fac foarte multe interviuri pe skype, adică online. Când mă întorc acasă, mă spăl atent pe mâini și îmi schimb hainele înainte să îi pup pe Andra, David și Eva”, a declarat Cătălin Măruță pentru revista Viva.


Cu toate acestea, Cătălin Măruță a mărturisit că nu este obsedat de igienă și că face lucrurile norm ale în această perioadă.

”Nu am ajuns să spăl cumpărăturile, deși am citit că există argumente să faci și asta, dar noi am decis să spălăm doar fructele și legumele, ca de obicei. Pe majoritatea alimentelor le preparăm termic, adică le gătim, iar astfel pericolul dispare. Înainte să mâncăm, mai ales dacă atingem ambalaje sau alte lucruri, ne spălăm din nou pe mâini. Bani nu spăl, dar și pentru că folosesc mult cardul, ceea ce făceam și înainte de pandemie.

Nu sunt obsedat de igienă, cred că fac doar lucrurile pe care este normal să le fac în aceste condiții extraordinare. Acum două luni, să umblăm cu mască ar fi fost o nebunie, am fi fost ipohondri. Iată că acum este chiar firesc, ne și înghesuim să cumpărăm, dacă avem de unde!”, a mai spus prezentatorul de televiziune.

citește și...