Mărturii tulburătoare din Italia afectată de coronavirus! Epidemia se extinde cu repeziciune, iar oamenii sunt terifiați. Ce au ajuns să facă de disperare EXCLUSIV

27.02.2020, 13:43
Mărturii tulburătoare din Italia afectată de coronavirus! Epidemia se extinde cu repeziciune, iar oamenii sunt terifiați. Ce au ajuns să facă de disperare EXCLUSIV
Mărturii tulburătoare din Italia afectată de coronavirus! Epidemia se extinde cu repeziciune, iar oamenii sunt terifiați/ foto: shutterstock.com

Bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus crește alarmant în Italia. Miercuri, 26 februarie, numărul persoanelor infectate a ajuns la 357, dintre care și 4 copii. Până în acest moment, s-au înregistrat 11 decese cauzate de COVID-19, iar panica s-a instalat printre italieni.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus sunt în nordul Italiei, în Lombardia, unde numărul a ajuns la 259,  în Veneto cu 59 de cazuri, urmate de Lazio Sicilia, Liguria, Toscana, fiecare cu câte 20 de persoane. În prezent, Italia continuă să fie țara cu cele mai multe persoane afectate de epidemie din Europa.

Străzile au devenit pustii după ce s-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine. Orașele care sunt considerate zone roșii din Italia sunt Codogno, Lombardia și Lodi.

Mărturii tulburătoare din Italia afectată de coronavirus! Epidemia se extinde cu repeziciune, iar oamenii sunt terifiați EXCLUSIV

De altfel, coronavirusul se extinde cu repeciziune, iar recent a ajuns și în sudul Italiei, mai exact în orașul Taranto, din regiunea Puglia.

Alarma s-a dat după ce un bărbat a fost depistat pozitiv la testul coronavirus. El se întorcea din Codogno, Lombardia, și a fost pus în carantină.

Autoritățile din Taranto au decis deja să suspende școlile și instituțiile și să pună restricții persoanelor care au rămas acolo, pentru a evita extinderea epidemiei de coronavirus.

‘Primul caz în sudul Italiei a fost ieri, când un bărbat a reușit să fugă din zona de nord a Italiei și a venit în Taranto, Puglia. A fost reținut de cadrele medicale și pus în carantină. Au închis acest oraș pentru a evita contagierea populației. Trebuie urmărită situația din Taranto, pentru că oamenii au început să-și facă provizii’, a declarat, în excluvisitate, Luigi, un italian care trăiește în orașul Matera, în apropiere de Puglia.

‘Oamenii de aici au golit magazinele de disperare. Italienii sunt în panică și au cumpărat în cantități enorme dezinfectanți. În acest moment, nu se mai găsește ‘Amuchina’ (n.r. un fel de săpun lichid pentru mâini cu spirt) în niciun oraș din sudul Italiei. Iar dacă vrei să îl cumperi de pe site-uri, îl găsești la prețuri enorme de peste 100 de lei. Este o nebunie. În nordul Italiei au închis mai multe orașe, nu se poate intra și ieși de acolo’, ne-a mai declarat acesta.

Președintele Regiunii Puglia, Michele Emiliano, a anunțat că toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul infectat cu coronavirus vor fi testate la secția de boli infecțioase a spitalului Santissima Annunziata. În schimb, bărbatul întors din Lombardia a fost izolat și va primi îngrijiri medicale la domiciliu.

citește și...