Mărturii incredibile ale fostului ofițer MAI, care a infectat zeci de oameni cu coronavirus! Ce le-a spus anchetatorilor

29.05.2020, 16:20
Mărturii incredibile ale fostului ofițer MAI, care a infectat zeci de oameni cu coronavirus! Ce le-a spus anchetatorilor
Fostul ofițer MAI se consideră nevinovat

Fostul ofițer MAI, cel care a mințit medicii de la Spitalul Gerota, declarând că n-a fost plecat în străinătate, și a infectat zeci de persoane și cadre medicale, a fost audiat de anchetatori.

Pacientul nr. 17 de la Spitalul Gerota susține că este nevinovat și că nu s-ar fi infectat cu coronavirus în Israel, ci în România, scrie Mediafax. Procurorii au deschis un dosar penal la Parchetul General.

Fostul ofițer MAI se consideră nevinovat

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota din Capitală. El a ascuns autorităților faptul că fusese plecat în Israel, de unde s-a întors în 26 februarie. La momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării, în ultimele două luni.

‘Bărbatul a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID-19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim’, preciza Grupul de Comunicare Strategică.

La internare, Nelu Lupu a mințit personalul medical

În plus, la vremea respectivă, Spitalul Gerota a intrat în carantină, mai multe cadre medicale, între care și managerul unității, șefa secției ATI, fiind diagnosticate cu COVID-19. Mai mult de atât, fostul ofițer MAI și-a infectat și membrii familiei sale.

Fostul ofiţer MAI, Nelu Lupu, are deschis pe numele său un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce ar fi infectat zeci de persoane, pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de urgenţă „Dimitrie Gerota”.

Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi. Nici celui mai mare duşman nu-i doresc să treacă prin ce am trecut şi prin ce trecem noi. Dacă puteţi să empatizaţi e bine, dacă nu…’, mărturisea și soția fostului ofiţer MAI.

citește și...