Mărturia emoționantă a lui Tudor Chirilă, la 22 de ani de la moartea tatălui său: “Cred că a plecat cumva mulțumit dintre noi”

03.11.2021, 23:06
Mărturia emoționantă a lui Tudor Chirilă, la 22 de ani de la moartea tatălui său: “Cred că a plecat cumva mulțumit dintre noi”
Sursă foto: captură video Youtube

Actorul Tudor Chirilă a vorbit despre tatăl sau, viața profesională, motivele care l-au determinat să aleagă să studieze actoria, iar ulterior să înființeze trupa ”Vama Veche”. Artistul a vorbit și despre sistemul educațional din România. Recent, s-au împlinit 22 de ani de la moartea celui mai mare gazetar de sport din România, tatăl lui Tudor Chirilă.

Invitat la podcastul găzduit de Gojira, Tudor Chirilă a vorbit despre viața profesională, dar și despre familia sa. Aflăm că mama sa, Iarina Demian, este o actriță și regizoare cunoscută, iar tatăl său a fost considerat cel mai mare gazetar de sport din România.

În ceea ce privește relația cu părinții, Tudor Chirilă spune că mama sa l-a determinat să își dorească să studieze teatru. Actorul a crescut încă de la cinci ani lângă toți marii actori ai teatrului de comedie. Un alt factor care l-a determinat să își urmeze pasiunea a fost sistemul educațional. Astfel, Chirilă a văzut facultatea de teatru ca o oportunitate de a se bucura de libertate, privată în perioada studiilor liceale.

“Cred că a plecat cumva mulțumit dintre noi”

„La mine în familie nu știu dacă era de ales, eu prin a XII-a nu prea știam ce să fac, toată lumea era pregătită, în timp ce eu jucam fotbal în Tineretului, nu-mi dădeam seama”. Până la urmă, lucrurile s-au schimbat dramatic, după ce a ales să dea la Teatru: „am dat la facultate și mi s-a schimbat totul, mi s-a părut că facultatea e libertatea pe care nu am avut-o în liceu. În liceu, erau ăia doi profesori pe care îi are oricare dintre noi și care au fost mișto, în rest ‘bă, ratatule!’, ‘nu o să-ți iasă nimic!”, a povestit cântărețul.

Tudor Chirilă a mai povestit că, după ce a simțit gustul eșecului, a decis să treacă de la teatru la muzică. Acesta a mărturisit că tatăl sau a murit mulțumit de evoluția lui. Tatăl său a apucat să asculte primul album al trupei ”Vama Veche”.

“Am terminat facultatea, am intrat în ‘Trupa pe butoaie’, am făcut un prim spectacol la teatrul de comedie, ‘Mireasa mută’, apoi nu s-a mai întâmplat nimic (…).

După ce am căzut, ăla a fost momentul în care, după o beție cu ‘Trupa pe butoaie’ după un spectacol, l-am întâlnit pe Liviu cu care aveam să facem, alături de Traian Bălănescu, trupa ‘Vama Veche’. Tata a apucat să asculte primul album al trupei ‘Vama Veche’ și cred că a plecat cumva mulțumit dintre noi”, a adăugat artistul.

Istoria trupei Vama Veche

Tudor Chirilă a înființat Gala Premiilor ”Ioan Chirilă”, la doar câțiva ani de la moartea tatălui său, acestea fiind destinate jurnaliștilor sportivi din țară.

Cântărețul a spus că, împreună cu colegii lui, a compus câteva melodii în doar trei săptămâni. Deși a încercat să cânte la clarinet, artistul s-a concentrat strict pe voce, devenind solistul trupei.

În 2006, formația s-a destrămat, la scurt timp luând naștere ”Vama”, unde s-au mai alăturat încă trei artiști.

citește și...