Marian Godină, în pericol de Ziua Națională a României! Ce a pățit

02.12.2019, 14:56
Marian Godină, în pericol de Ziua Națională a României! Ce a pățit
Marian Godină, în pericol de Ziua Națională a României

Marian Godină a fost în pericol de Ziua Națională a României. Aflat la Brașov pe 1 decembrie, polițistul a avut parte de un eveniment neobișnuit. 

Pe 1 decembrie, Marian Godină a observat, în fața unui magazin din Brașov, cum o femeie este agresată de un bărbat. Omul legii a dorit să aplaneze situația, apoi a sunat la 112 pentru a chema ajutoare, însă lucrurile nu au decurs chiar lin.

Marian Godină, în pericol de Ziua Națională a României

Polițistul a povestit pe blogul personal cum s-a desfășurat întreaga acțiune și cum a ajuns să fie amenințat cu un cuțit. 

„Ne-am uitat insistent spre femeie, dându-i ocazia să ne ceară ajutorul. Nu a făcut-o, astfel că am luat în calcul varianta a doua, așa că am intrat în magazin. Întorcând totuși capul spre cei doi, am observat că bărbatul a îmbrâncit-o, motiv pentru care i-am spus lui Claudiu (prietenul meu) să ne întorcem să vedem ce se întâmplă. Am abordat-o pe femeie și aceasta ne-a spus că abia ce și-a luat două palme.

Prietenul meu l-a îndepărtat pe bărbat împingându-l. Am observat că bărbatul și-a băgat mâna în buzunar, moment în care i-am spus că sunt de la poliție, că voi suna la poliție și că îl rog să scoată mâna din buzunar și să o țină la vedere. Bărbatul s-a conformat, a scos mâna din buzunar, dar cu tot cu un briceag pe care l-a și deschis. Din celălalt buzunar a scos un spray, iar acum stătea amenințator spre noi, având într-o mână briceagul, iar în cealaltă spray-ul. Oricâte antrenamente aș face, știu că cea mai bună apărare împotriva cuțitului e fuga, așa că m-am îndepărtat de el, am strigat la Claudiu să facă același lucru, iar pe femeie am luat-o lângă mine.

I-am spus omului să se calmeze și să lase cuțitul jos, timp în care am scos telefonul și am sunat la 112. Se întâmpla asta azi, 1 decembrie, la ora 16.33. Am fost foarte explicit, am indicat parcarea marelui magazin în care ne aflam și faptul că un bărbat amenință cu cuțitul. Operatoarea 112 mi-a făcut legătura la Poliție, unde am spus același lucru. După maxim două minute, așteptam să aud deja sirena mașinii de poliție, mai ales că magazinul e unul foarte mare și destul de aproape de secția arondată. Nimic….

După fix 15 minute, cronometrate, am observat venind Loganul de poliție. Mergea frumos în coloana de mașini, fără girofaruri măcar, fără sirene. Cuminte ca toți ceilalți. A oprit lângă noi și a coborât un polițist care a întrebat ce s-a întâmplat. I-am zis, iar polițistul i-a cerut persoanei să scoată briceagul și să-l pună pe capota mașinii. Bărbatul a băgat mâna în buzunar, a scos briceagul și l-a pus unde i s-a indicat. Recunosc că dacă aș fi fost de serviciu nu mi-ar fi trecut prin cap să-i spun unuia despre care știu că are un cuțit, să-l scoată singur din buzunar.

Claudiu i-a spus polițistului „am și filmat ceva, îți arăt dacă vrei”. Atât i-a trebuit polițistului. Să-i vorbească cineva per tu. Imediat i-a retezat-o, cu o viteză de reacție de mii de ori mai mare decât cu cea care se deplasase spre eveniment. „Eu v-am vorbit la persoana a doua!”, s-a răstit el pe un ton arogant. Nu m-am putut abține și i-am zis că și lui i se vorbise tot la persoana a doua și că face o confuzie.

Asta pentru că ar fi imposibil să te adresezi folosind o altă persoană. Milițianul analfabet, vrând să fie și fudul, dacă prost grămadă tot e, nu știe că „dumneavoastră”, așa cum avea el pretenția să audă, e un pronume de politețe. În plus, după ce stai 15 minute să-i aștepți, să spună mersi că nu i s-a adresat lumea cu „bă”, care, de altfel, tot la persoana a doua e. Deci problema milițianului era modul de adresare, așa că l-am întrebat cum e posibil să vină după 15 minute când e vorba de o persoană care, în parcarea unui magazin aglomerat, amenință cu un cuțit. Cum e posibil să vină fără sirene și girofar”, a mai scris Marian Godină pe mariangodina.ro.

citește și...