Marian Drăgulescu a decis să se retragă definitiv din gimnastică: ‘Cred că tot ce am avut şi am putut să demonstrez am demonstrat’

02.08.2021, 10:38
Marian Drăgulescu a decis să se retragă definitiv din gimnastică: 'Cred că tot ce am avut şi am putut să demonstrez am demonstrat'
Marian Drăgulescu a decis să se retragă definitiv din gimnastică: 'Cred că tot ce am avut şi am putut să demonstrez am demonstrat'

După ce a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu a anunțat că se retrage din gimnastică, după o carieră de 33 de ani.

Din păcate, gimnastul român în vârstă de 40 de ani a ratat aterizarea la prima săritură, iar la final a terminat cu 13.999, medie cu care iese din lupta pentru medalii.

Marian Drăgulescu a decis să se retragă definitiv din gimnastică

„Anul acesta intenţionez să mă retrag. Cred că 33 de ani de activitate au fost suficienţi. Cred că tot ce am avut şi am putut să demonstrez am demonstrat în aceşti 33 de ani. Este un sport destul de solicitant gimnastica. Nivelul la gimnastică masculină a crescut extraordinar de mult. Până acum am reuşit să fac faţă”, a declarat Marian Drăgulescu la ProTV.

Marian Drăgulescu a declarat că este mândru că a mai reprezentat România pentru a cincea oară. Campionul mondial și european a participat la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice. El are și trei medalii câștigate la Atena 2004, un argint și două de bronz.

„Am greșit prima săritură. Mi-a lipsit foarte puțin să fac o figură frumoasă. Am ales două dintre cele mai dificile sărituri din momentul de față, care m-ar fi dus, cu siguranță, în finală, dacă reușeam să le pun în picioare pe amândouă”, a mai adăugat Marian Drăgulescu.

Marian Drăgulescu, dezvăluiri din mariajul cu Larisa

Marian Drăgulescu a fost căsătorit cu Larisa, împreună cu care are doi copii. Sportivul a divorțat de prima sa soție în anul 2008. Ulterior, acesta s-a recăsătorit cu Corina, însă și cel de-al doilea mariaj s-a sfârșit, în anul 2019. În prezent, Marian Drăgulescu și-a regăsit liniștea alături de o tânără pe nume Simona.

„A fost o relație nocivă, au avut loc foarte multe scandaluri, certuri. Gândiți-vă că am fost doi tineri care scoteau ce e mai rău unul din celălalt. Ne luam parte în parte, de cele mai multe ori ea sărea la bătaie. Cât de mică e, atât de…Eu sunt un tip care evită până în ultimul moment orice tip de conflict. Nu îmi plac conflictele, sunt o persoană destul de calmă, când sunt agitat prefer să rămân singur și să mă liniștesc. E un episod din viața mea de care nu sunt mândru…

Cum spuneam, au fost foarte multe altercații în care sărea. De multe ori nu am ripostat, dar au fost și situații în care am ripostat și din punctul acesta de vedere îmi pare rău că mi-am pierdut cumpătul la acel moment. Am învățat din acele greșeli, am învățat că trebuie să nu mă mai pun niciodată în acele situații în care să nu mă mai pot controla și de-a lungul timpului nu am mai avut…Nu, niciodată (n.r. nu a mai ridicat mâna la o altă femeie), a fost singurul caz și singura relație care a fost de așa natură, cu altercații, scandaluri și certuri”, a explicat sportivul, citat de click.ro.

citește și...