Mare atenție unde parcați! Primăria va ridica mașinile parcate neregulamentar în Capitală

27.06.2019, 07:58
Mare atenție unde parcați! Primăria va ridica mașinile parcate neregulamentar în Capitală
Primăria va ridica mașinile parcate neregulamentar în Capitală

Adio cu mașinile parcate neregulamentar în Capitală! Miercuri, 26 iunie, consilierii din cadrul Primăriei Capitalei s-au întrunit în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), acolo unde au discutat un proiect de hotărâre care prevede ridicarea, transportul, depozitarea mașinilor parcate neregulamentar.

Conform noii prevederi, șoferilor care sunt prinși în culpă li se vor ridica mașinile și vor fi duse în locuri special amenajate.

Primăria va ridica mașinile parcate neregulamentar în Capitală

Pentru a-și putea recupera autoturismul, proprietarul este obligat să plătească tariful ridicării, la care se adaugă o taxă pentru transport și ‘găzduirea’ mașinii. Iar prețurile nu sunt deloc de neglijat.

Tariful pentru ridicare este de 200 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată până la 5 tone, inclusiv. Peste această greutate, taxa ridicării este de 270 de lei.

Taxa de transport pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată până la 5 tone este de 150 de lei. Tot ce depășește această greutate, taxa de ridicare este de 200 de lei. În plus, tariful de depozitare este de 150 de lei pe zi, calculat din momentul depozitării efective.

Suma operațiunii de depozitare se calculează pe 24 ore, începând cu data și ora depozitării, se mai arată în proiectul aprobat de consilieri municipali.

Mai mult de atât, transportul la locul de depozitare al vehiculului în culpă nu se mai execută dacă, până în momentul plecării echipei de intervenție, proprietarul vehiculului ridicat se prezintă şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate.

În acest caz, se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare. Pentru această operațiune va fi responsabilă Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA.

Potrivit evz.ro, ridicarea mașinilor se efectuează în București doar în sectorul 3, unde sunt ridicate doar mașinile care sunt parcate neregulamentar pe spațiul verde. De asemenea, în țară ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar se efectuează în Iași, Constanța, Cluj, Sibiu, Timișoara, Buzău și Ploiești

citește și...