Marcel Vela, despre relaxarea măsurilor după 15 mai: ‘Nu vor fi nunți cu sute de persoane, mers la restaurant’

23.04.2020, 12:57
Marcel Vela, despre relaxarea măsurilor după 15 mai: 'Nu vor fi nunți cu sute de persoane, mers la restaurant'
Marcel Vela, despre relaxarea măsurilor după 15 mai: 'Nu vor fi nunți cu sute de persoane, mers la restaurant' foto: pixabay

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a explicat cum vor decurge relaxarea măsurilor după data de 15 mai. El a ținut să precizeze că nu se putea organiza nunţi cu sute de persoane.

Abia în luna august s-ar putea lua în calcul relaxarea, astfel încât să fie permisă participarea a mai mult de 8 persoane la astfel de evenimente.

Marcel Vela, despre relaxarea măsurilor după 15 mai: ‘Nu vor fi nunți cu sute de persoane, mers la restaurant’

‘Cu părere de rău, nu pot da un răspuns pozitiv pentru că nunţile românilor în perioada în care chiar dacă se relaxează în 15 mai condiţiile de reţinere, de comprimare a unor posibilităţi de a ne mişca liber, de a fi alături de cei dragi, aceste condiţii nu se vor relaxa sută la sută. Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus.

Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză. Noi va trebui să fim atenţi în continuare, să ne protejăm, să purtăm mască, să avem grijă să ne spălăm pe mâini, să nu stăm mai mult de trei la o discuţie, să respectăm distanţarea socială, anumite activităţi se vor relua în anumitre condiţii’, a declarat acesta, citat de ziare.com.

El a mai precizat că astfel de evenimente ar putea să aibă loc în toamnă.

‘În consecinţă, cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, iar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie. Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus’, a mai adăugat Vela.

citește și...