Mama Luizei Melencu, amendată de DIICOT. Ce sancțiune a primit

27.09.2019, 12:57
Mama Luizei Melencu, amendată de DIICOT. Ce sancțiune a primit
Mama Luizei a fost amendată de DIICOT

Mama Luizei Melencu, adolescenta dispărută în aprilie la Caracal, a fost amendată de DIICOT deoarece nu s-a prezentat în fața procurorilor atunci când a fost chemată să i se preleveze probe biologice. 

Monica Melencu, mama fetei care a dispărut fără urmă după ce s-a urcat, „la ocazie”, în mașina lui Gheorghe Dincă, a primit o sancțiune din partea celor de la DIICOT. 

Deși a fost chemată să dea probe biologice pentru a i se preleva ADN-ul necesar investigațiilor medico-legale, femeia nu s-a prezentat la sediul DIICOT, chiar dacă a fost anunțată că în caz contrar va fi amendată și adusă cu mandat. Mama Luizei susține că a refuzat să vină la DIICOT deoarece crede că autoritățile „vor să planteze probe” pentru a închide cazul disparițiilor de la Caracal. 

Mama Luizei Melencu, amendată cu 5.000 de lei

Astfel, Monica Melencu a primit o amendă de 5.000 de lei, iar avocatul familie spune că ar putea organiza un teledon pentru a strânge acești bani. 

„Dacă le dă amendă, nu știu, o să facem un teledon – populația, poporul să-i ajute să plătească amenda. Și așa sunt niște oameni sărmani, săraci, amărâți, se simt și rău, n-au nici mașină cu ce să vină”, a dezvăluit avocatul Tonel Pop.

Anchetatorii de la DIICOT au chemat-o pe mama Luizei pentru a-i preleva probe biologice pentru a le trimite către FBI. Instituția americană va realiza o expertiză asupra oaselor calcinate găsite în liziera de la Caracal, analiză care nu se poate realiza în România din cauza lipsei tehnologiei și aparaturii necesare. 

 

citește și...