Mădălina Ghenea, mesaj despre epidemia de coronavirus! Vedeta se află la Milano

13.03.2020, 14:41
Mădălina Ghenea, mesaj despre epidemia de coronavirus! Vedeta se află la Milano
Mădălina Ghenea, mesaj despre epidemia de coronavirus! Vedeta se află la Milano

În contextul în care Italia este țara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, Mădălina Ghenea a transmis un mesaj. 

Aflată la Milano, unde locuiește de ani buni, actrița a postat pe o rețea socială o fotografie mai veche făcută în fața Domului și a scris un mesaj de încurajare pentru cei aflați în aceeași situație. Italia a închis granițele și la acest moment acolo se înregistrează peste 15.000 de noi cazuri de coronavirus

Mădălina Ghenea, mesaj despre epidemia de coronavirus! 

„Forță și curaj! Credința înainte de frică! Aceasta este o fotografie făcută cu câteva luni înainte de începerea acestui coșmar. Vă rog să rămâneți toți în siguranță! Italia a primit mesajul, o țară de aproximativ 60 de milioane de locuitori s-a închis. În prima zi a restricției privind deplasările și adunările publice pentru a stopa răspândirea agresivă a coronavirusului, italienii nu au mai ieșit pe străzi, nu au mai frecventat magazinele, bisericile și terenurile de fotbal. Aceștia au respectat decretul „Eu rămân acasă’ al guvernului, anunțat luni seara de premierul Giuseppe Conte cu o pledoarie pentru sacrificiul comun pentru a proteja populația în vârstă a țării și pentru a salva sistemul de sănătate de colaps.

Focarul de coronavirus este acum o pandemie globală, au spus oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, confirmând ceea ce spun mulți epidemiologi de săptămâni întregi. 

„Pandemia nu este un cuvânt pe care să-l folosim ușor sau nepăsător’, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătații, la o conferință de presă la Geneva. „Nu putem spune asta suficient de tare sau suficient de clar sau de destul de des’, a adăugat el. „Toate țările pot schimba cursul acestei pandemii.’ ⁣

Până acum, Organizația Mondială a Sănătății evitase să folosească termenul pentru a descrie salturile epidemice din întreaga lume, de teamă să nu dea impresia că este de neoprit și că țările vor renunța să încerce să o oprească.

Aceasta este o poveste în curs de dezvoltare”, a scris românca

citește și...