Ludovic Orban, anunț important pentru români: ‘ Șomajul tehnic pentru bugetari nu mai e de actualitate’

23.04.2020, 15:09
Ludovic Orban, anunț important pentru români: ' Șomajul tehnic pentru bugetari nu mai e de actualitate'
foto: pixabay

Joi dimineață, 23 aprilie, Ludovic Orban a precizat că șomajul tehnic pentru bugetari nu mai este de actualitate, în condițiile în care țara noastră se apropie de finalul stării de urgență. După data de 15 mai vor intra în vigoare măsurile de relaxare.

Ludovic Orban, anunț important pentru români: ‘ Șomajul tehnic pentru bugetari nu mai e de actualitate’

‘Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari.

Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitat’, a declarat premierul României, scrie Digi24.

Referitor la la șomajul tehnic pentru angajații din mediul privat, Ludovic Orban a precizat că sunt resurse pentru prima perioadă și că acestea sunt prevăzute în buget.

‘O parte dintre ele (n.r resurse) vor fi decontate, adică vor fi susținute din bugetul UE, din sumele alocate pentru România. Avem resurse și pregătim măsurile de relansare economică, care vor trebui să țină cont de planul de relansare, în funcție de cum afectează diferite activități economice pregătim măsurile de susținere‘, a mai spus Ludovic Orban.

citește și...