Ludovic Orban, afirmații tranșante către directorul Spitalului Floreasca

06.01.2020, 19:18
Ludovic Orban, afirmații tranșante către directorul Spitalului Floreasca

Ludovic Orban a făcut afirmații tranșante către directorul Spitalului Floreasca. Declarațiile premierului vin după ce o pacientă a luat foc pe masa de operație, pe 22 decembrie. 

Întrebat despre protestele medicilor de la Spitalul Floreasca, în urma demiterii lui Mircea Beuran din funcția de șef de secție, Orban a dat un răspuns dur.

Ludovic Orban, afirmații tranșante

„Nu cred că un medic care a depus jurământul lui Hippocrate poate să facă aşa ceva. Oricât de mult ţin la domnul Beuran, oricum a fost 20 de ani acolo, dar trebuie aşteptate şi alte decizii. Să nu creadă domnul director al Spitalului că, dacă l-a demis pe Beuran, scapă de orice răspundere”, a spus premierul.

Orban a mai spus că Victor Costache va lua măsurile necesare după ce toate controalele desfășurate la Floreasca vor fi finalizate. 

„Sigur că am ţinut legătura cu ministrul Sănătăţii, sunt în derulare mai multe controale, care sunt aproape de finalizare, e corpul de control al ministrului Sănătăţii. De asemenea, e o evaluare făcută de autoritatea condusă de domnul Cepoi, există un control care a fost efectuat şi de Direcţia de Sănătate publică. În urma acestor controale, pe baza rezultatelor acestor controale, am convingerea că ministrul Constache va lua deciziile care se impun, astfel încât să fie sancţionaţi toţi responsabilii”, a declarat prim-ministrul. 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, azi, că Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie din Spitalul Floreasca, iar medicii, asistentele şi spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Foto: Inquam Photos

citește și...