Lovitură grea pentru români! Adio, cafea ieftină la automat! Plăteai 2 lei? Prețurile cresc semnificativ

19.07.2019, 15:32
Lovitură grea pentru români! Adio, cafea ieftină la automat! Plăteai 2 lei? Prețurile cresc semnificativ
Cafeaua de la automat se va scumpi

Popularele automate de cafea care au împânzit de ani buni România vor fi dotate cu case de marcat, iar noua legislație aduce și majorări semnificate ale prețurilor produselor.

Conform Startup Cafe, legea 136/2019, publicată acum două zile în Monitorul Oficial, vine cu reglementări noi în cazul automatelor de cafea sau produse alimentare. Acestea trebuie dotate cu case de marcat cu memorie fiscală până la 31 decembrie 2019. 

Cei din domeniu atenționează asupra costurilor adiacente impuse de această măsură, care vor fi, în cele din urmă, achitate de clienți. Din păcate, românii nu vor mai plăti modesta sumă de 1 sau 2 lei pentru o cafea de la automat. 

În România sunt 80.000 de automate

„Credem că este o măsură pripită, unde nu a avut loc o consultare activă cu industria. Această măsură, care presupune instalarea unor module fiscale și ne crează nouă o obligativitate, nu are o soluție tehnică, momentan, cunoscută în piață. Iar, având în vedere că sunt câteva zeci de mii de automate, pentru noi, operatorii care avem 2.000 de aparate, înseamnă o investiție care nu a fost bugetată, de câteva sute de mii de euro, estimăm că un dispozitiv va costa între 100 și 200 de euro, apoi, apar și costurile de mentenanță”, a declarat directorul unei companii de profil. 

În plus, acesta a spus că timpul de implementare a noului sistem de plată este prea scurt pentru numărul mare de automate existente în România, 80.000. 

 

citește și...