Lovitură dură pentru studenți! Guvernul le-a limitat gratuitatea la CFR

17.07.2019, 13:13
Lovitură dură pentru studenți! Majoritatea dintre ei ar putea să nu mai beneficieze de gratuitatea pe tren. Și asta după ce Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat zilele trecute că vrea să limiteze această facilitate.

Lovitură dură pentru studenți! Guvernul le-a limitat gratuitatea la CFR

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cere Guvernului să oprească toate demersurile privind transportul gratuit cu trenul.
Guvernul propune ca studenții care au până în 26 de ani, fără restanțe sau repetențe, să beneficieze de gratuitate. Acestea ar putea fi criteriile după care tinerii vor mai vedea bilete la liber la CFR.

‘Înainte de adoptarea unei decizii vor avea loc discuții cu asociațiile studenților’, a precizat Teodorovici, în ședinta de luni, 15 iulie.

Studenții merg gratuit din 2018

De la 1 mai 2018, studenţi, masteranzi şi doctoranzii, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la tren, la clasa a-II-a. De atunci, s-a iscat un adevărat scandal, din cauza faptului că CFR oamenii care plătesc bilete nu mai au locuri în tren.

CFR se confruntă cu o criză de vagoane și nu puține au fost cazurile când oamenii s-au înghesuit ore-n șir pe culoarele garniturilor sau chiar au rămas pe jos.

În prezent, orice student care face rezervare online sau se prezintă direct la ghieșu primește bilet fără bani. La controlul din tren, acesta prezintă biletul de călătorie, legitimația de student și actul de identitate.

citește și...