Lovitură dură din partea familiei care a crescut-o pe Sorina în România! Ce au de gând să facă

09.09.2019, 12:18

Au trecut două luni de când Sorina Săcărin a plecat în America, alături de familia de români care a adoptat-o. Copila s-a adaptat destul de repede la viața de peste Ocean și se înțelege de minune cu frații ei, Ava și Adam.

Lovitură dură din partea familiei care a crescut-o pe Sorina în România! Ce au de gând să facă

Tatăl fetiței, Gabriel Săcărin, a declarat că Sorina a început deja școala. Fetița nici nu se mai gândește la familia asistentei maternale care a refuzat să o dea părinților adoptivi. El a mai adăugat că fetița nu a dorit să ia legătura cu familia Șărămat.

‘Pe 21 septembrie se vor împlini 2 luni. Sorina face foarte bine. Este iubită aici, ea ne iubeşte pe noi, îşi iubeşte fraţii, o iubeşte mai ales pe Ramona. Toată ziua e în braţele ei şi îi lasă peste tot prin casa scrisorile sau îi scrie pe bucăţele de lemn: «tu eşti o mamă adevărată. Sorina a descoperit aici că are foarte multe opţiuni şi libertatea de a alege. Aşa că am mers la magazin, şi-a ales singură ghiozdanul, şi-a ales rechizitele, hainele, gentuţa în care să ia mâncarea. A învăţat să înoate şi ii place foarte mult. A vazut la Ava că se scufundă şi acum îşi pune şi ea ochelari şi face la fel. Face o lăţime de bazin pe sub apă. Îi place să se plimbe cu bicicleta împreună cu Ava

Mie îmi spune că Ramona e cel mai bun om pe care l-a văzut până acum. Se simte într-o familie. Fac multe împreună, Ava a mers la aceeaşi şcoala unde merge acum Sorina şi o întreabă tot felul de lucruri, Ava o învaţă engleza, se joaca împreună. E foarte bine că Sorina se poate juca pe două niveluri, la un nivel cu Adam şi la alt nivel cu Ava’, a declarat Gabriel Săcărin.

În schimb, familia Șărămat, cei care au crescut-o pe Sorina până în momentul în care a fost adoptată, a fost prezentă, luni, Tribunalul București, pentru a cere anularea adopției și suspendarea efectelor procedurii. Membrii familiei au precizat că vor prezenta documente în instanță pentru ca fetița să se poată întoarce în România.

‘Astăzi (luni, n.r.) au fost două termene de judecata – cele două dosare – anulare adopție și suspendare efecte adopție. Astăzi am făcut un pas înainte. S-au contestat cele două dosare, cel care era la Craiova, ce privea anularea adopției cu dosarul din București. Au rămas să se judece dosarele la București, conexate.

Suntem pe un drum bun, eu cred că aceste acțiuni vor fi admise și Sorina se va întoarce în România. În fața legii, mizăm pe faptul că avem inscrisuri false dovedite prin expertizele efectuate la dosarul penal. Le vom folosi ca probe în dosar’, a declarat avocatul familiei Șărămăt, Ioana Constantin, conform Mediafax.

citește și...