FOTO. Lista caselor bântuite din Italia. 10 locuri bântuite care îți vor da fiori!

24.06.2022, 18:53

Știați că până la 75% dintre italieni cred în fantome? Știi de ce? O mulțime de crime pasionale, sinucideri amoroase și drame tată-fiică s-au întâmplat în Italia în ultimele secole și vrem să vă spunem totul despre ele. Să „rătăcim” printre spirite!

1. Poveglia – Veneția

Am putea spune cu ușurință că acest loc bântuit este o versiune mai frumoasă și mai elegantă a Insulei Shutter. Este cu siguranță unul dintre cele mai bântuite locuri din lume, darămite în Italia și este total interzis vizitatorilor. Nu vă faceți griji, îl puteți admira în timp ce faceți o plimbare cu barca în Italia. Povestea este controversată și înfricoșătoare, pentru că nu vorbim despre o clădire, ci despre o întreagă insulă a morții.

Se spune că insula bântuită a găzduit peste 160.000 de suflete infectate cu ciumă, ceea ce înseamnă că 50% din sol este alcătuit din rămășițe umane. Puteți vedea de fapt părți ale scheletelor umane în aer liber și puteți simțiți o prezență ciudată lângă dvs. în orice moment. Ascunde o îndelungată tradiție a suferinței umane, fiind cunoscută ca un oraș al barbarilor, o stație de crenel, un loc în care soldații au fost capturați și arși de vii, o stație de carantină și un punct de control pentru ciuma bubonică și ca azil pentru bolnavi mintal.

Statutul său final este cel mai înfiorător, deoarece include un medic sadic. Povestea spune că medicul obișnuia să facă experimente oribile asupra pacienților, fiind convins că lobotomiile reprezentau modalitatea perfectă de tratament. Se spune că a folosit ciocane, cuie, burghie și dălți în timp ce chinuia bolnavii mintal. Alte experimente misterioase au fost efectuate pe pacienți în clopotnița spitalului, în care stăteau treji noaptea speriați de moarte de fantomele pe care le auzeau deja și țipând de durere și disperare. Doctorul a început curând să fie hărțuit de spirite și a înnebunit, aruncându-se din vârful clopotniței, în care își comite atrocitățile.

 

2. Castello di Montebello

Acest castel este bântuit din cauza uneia dintre cele mai faimoase povești înfiorătoare din Italia, o crimă misterioasă a unei fetițe. La 21 iunie 1375, fiica de 5 ani a Domnului Ugolinuccio da Montebello, pe nume Guendalina, se juca în interiorul casei. Era întotdeauna păzită de doi bărbați pentru că era albinos și nu putea ieși la soare sau în sat. Părul și ochii ei albaștri au făcut ca toată lumea să o numească Azzurrina – The Little Blue One.

La un moment dat, tata a venit și a întrebat paznicii unde este fetița, dar nu a fost găsită nicăieri. Alergând după mingea ei de pânză jos, Azzurrina era pierdută pentru totdeauna în temniță. Se crede că fantoma ei este încă în castel și strigă la solstițiul de vară la fiecare cinci ani.

3. Castello Dei Conti Guidi Di Poppi

Unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri bântuite din Italia, Turnul Răului, ar trebui să fie rătăcit de spiritul Mateldei, o frumoasă servitoare italiană care a fost acuzată de uciderea iubitului ei, după ce făcuse dragoste pasională cu el. Matelda a primit condamnarea la moarte și se pare că fantoma ei îi bântuie pe vizitatorii castelului la intervale regulate, de parcă ar veni la spălătorie sau la curățarea camerei.

4. Orto Botanico di Lucca

Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri bântuite din Italia și a fost deținut de celebra Lucida Mansi. Legenda spune că nobila Lucchesi era obsedată de frumusețea ei și de tinerii ei iubiți. Obișnuia să-i omoare pe fiecare după o noapte de dragoste făcându-i să cadă într-o trapă cu lame ascuțite dedesubt. Pentru a nu-și pierde frumusețea, și-a vândut sufletul diavolului în schimbul a încă 30 de ani de tinerețe. Legenda mai spune că dacă vizitezi lacul din grădina botanică și pui cu fața în apă, poți vedea pe Lucinda. expresie de parcă s-ar uita în oglindă. În noaptea cu lumina lunii, se crede că oamenii pot vedea trăsura în flăcări mergând pe dedesubt sau traversând grădina.

 

 

 

 

5. Casa delle Anime

Lista caselor bântuite din Italia continuă cu legenda unui han, deținut de o familie cu tulburări mintale care obișnuia să-și omoare clienții. Obișnuiau să arunce piese uriașe de mobilier asupra victimelor și să le strivească ignorând complet țipetele lor oribile. Apoi le fura banii și îi aruncau într-o gaură mare transformată într-o groapă comună. După cel de-al Doilea Război Mondial, casa bântuită a fost relocuită de o familie care a declarat că obișnuia să audă noaptea obiecte uriașe și vesela căzând pe podea și scoțând zgomote puternice.

6. Monastero di Sant’Anna

Acesta este locul bântuit unde puteți auzi doliu al surorii Teresa Margherita Gesta și, de asemenea, puteți vedea amprenta ei înfiorătoare a mâinii ars pe ușa surorii ei, Anna Felix. Sora Tereza a murit aici la 4 noiembrie 1895, la vârsta de 62 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, după 34 de ani de viață religioasă și se crede că fantoma ei încă bântuie aceeași cameră în care locuia, pentru că a suferit atât de mult în Purgatoriu.

7. Il Castello della Rotta

Torino pare a fi unul dintre cele mai active locuri ale pământului, din punct de vedere al energiilor oculte. Pe lista noastră cu cele mai bântuite locuri din Italia se află castelul Maniero della Rotta di Moncalieri, un castel privat și abandonat, care are o mulțime de „acțiune” înfiorătoare. Acolo au fost observate o mulțime de vederi, în special una a unui călugăr, îmbrăcat în stilul cruciadelor. De asemenea, se presupune a fi bântuit de cavaleri, doamne, năfrați și spânzurași care au locuit acolo sau au trecut pe acolo pe drumul lor către Moncalieri, călătorind pe drumul prăfuit de 10 km către oraș.

8. Castello Aragonese d’Ischia

Acesta este un alt loc bântuit din Italia care merită atenția noastră. Se crede că regele Gioacchino Murat, care a fost împușcat imediat după înfrângerea lui Napoleon, în 1815, caută încă să se răzbune în interiorul acestui castel.

 

9. Monastero di Santa Radegonda

Acest loc bântuit are o lungă poveste controversată care include celebrul Viscontis. În a doua jumătate a secolului al XIV-lea, fiica bastardă a lui Bernabò Visconti, Bernarda, a fost închisă în Rocchetta di Porta Nuova pentru adulter. Ea a murit după șapte luni doar cu apă și pâine. Ea pare să apară frecvent în mănăstirile Bisericii Santa Radegonda, unde o puteți vedea țipând la tatăl ei, dar a mai făcut și alte apariții la Bologna și Florența, ca prostituată și ca mireasă.

10. Ca’ Dario

Acesta este un palat bântuit care rămâne în primele 3 locuri bântuite din Italia pentru capacitatea sa ciudată de a ucide pe toți oamenii care îl dețin. A fost construită în 1487 și, în ciuda frumuseții sale, clădirea pare să nu se potrivească arhitectural cu restul zonei. Castelul a fost proiectat și deținut de Giovanni Dario și a rămas în familia sa până în secolul al XIX-lea, când natura blestemată a clădirii a început să-și facă loc în viața a peste 13 oameni.

Primele două victime au fost de fapt doi dintre copiii lui Dario, o sinucidere și o crimă. Istoria continuă până de curând, ultima sa moarte fiind a lui Raul Gardini, care s-a sinucis în 1993, în circumstanțe suspecte.

citește și...