Laurențiu Duță, operat de urgență după ce a înghițit o bucată dintr-o furculiță

15.11.2019, 11:14
Laurențiu Duță, operat de urgență după ce a înghițit o bucată dintr-o furculiță
Laurențiu Duță, operat de urgență după ce a înghițit o bucată dintr-o furculiță

Laurențiu Duța, membru al trupei 3 Sud Est, a fost operat de urgență după ce a înghițit o bucată dintr-o furculiță. Artistul a fost transferat de la Pitești la București și a trecut prin momente de panică. 

Solistul a avut parte de un moment extrem de neplăcut, care se putea sfârși mult mai tragic. Aflat la Pitești alături de colegii săi de trupă pentru a susține un concert, Laurențiu Duță a dorit să mănânce înainte de eveniment.

Laurențiu Duță, operat de urgență

A comandat mâncare în camera de hotel, însă o furculiță de unică folosință, din plastic, s-a rupt. Bucățile ascuțite din tacâm au ajuns în esofagul artistului și acesta a fost transportat de urgență la spital. 

Pentru că la acea oră la unitatea sanitară din Pitești nu exista personal care să realizeze o intervenție endoscopică, Duță a fost transportat la Spitalul Floreasca din București. Acolo a fost operat rapid, deoarece exista riscul să facă blocaj respirator sau alte complicații. 

Laurențiu a dorit să facă public evenimentul pentru a trage un semnal de alarmă în privința folosirii tacâmurilor de unică folosință. 

„Mare atenție la astfel de tacâmuri, cu precădere la cele albe. Sunt din ce în ce mai subțiri și reprezintă un real pericol pentru sănătatea noastră. Eu am pățit-o în urmă cu două săptămâni în seara de dinaintea unui concert 3 Sud Est în Pitești. Am comandat mâncare la hotelul unde eram cazat și în timp ce serveam, furculița din plastic s-a rupt și o bucată ascuțită din ea s-a înfipt în esofag. Am ajuns la spitalul de urgență din Pitești dar acolo neavând endoscop, decat în timpul zilei, a trebui să plec imediat spre Spitalul de Urgență Floreasca din București unde prin endoscopie mi s-a extras bucățica de plastic din esofag. M-am recuperat rapid și concertul l-am reprogramat după două zile. Situația putea fi mai gravă dacă bucata de plastic ingerată ajungea în stomac astfel putând provoca o perforație intestinală. Am scris aceste rânduri că un avertisment în speranța că acest tip de tacâmuri albe din plastic foarte subțire să nu mai fie comercializate pentru că reprezintă un real pericol pentru fiecare dintre noi”, a scris Duță pe o rețea socială. 

 

citește și...