La ce sumă vor ajunge tichetele de masă? Peste 2,1 milioane de angajaţi beneficiază de acestea 

13.09.2019, 14:44
La ce sumă vor ajunge tichetele de masă? Peste 2,1 milioane de angajaţi beneficiază de acestea 

În momentul de faţă, peste 2,1 milioane de angajaţi beneficiază de tichete de masă. Suma acestora ar putea creşte datorită unui proiect legislativ iniţiat de cinci deputaţi PSD. Proiectul privind creşterea valorii lor a primit aviz favorabil din partea Senatului, la 11 septembrie.

La ce sumă vor ajunge tichetele de masă? Peste 2,1 milioane de angajaţi beneficiază de acestea

Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei. Acestea ar putea valora 20 de lei, dacă proiectul inițiat de cinci deputați va fi aprobat de Parlament.

‘Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei.

Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie pentru că nu au acces la achiziţionarea mesei de prânz. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate comună a statului, precum şi a angajatorului, pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru’, se arată în Expunerea de motive, semnată de deputaţii PSD Valeriu Steriu, Violeta Răduţ, Liviu Ioan Balint, Dumitru Gherman şi Ioan Terea, citați de adevarul.ro.

Bonurile de masă de la noi sunt printre cele mai mici din Europa

Valoarea pe zi a tichetului de masă este printre cele mai mici din Europa, având în vedere că este de aproximativ 3,21 euro, în timp ce în Spania este de 11 euro, în Belgia de 8 euro, în Franţa de 11,04 euro, în Grecia de 6 euro, iar în Portugalia de 7,63 euro, scrie adevarul.ro.

‘Peste 2,1 milioane de angajaţi, aproape jumătate din populaţia angajată, beneficiază de tichete de masă’, mai susţin iniţiatorii programului.

citește și...