Klaus Iohannis a depus jurământul pentru al doilea mandat de președinte al României

21.12.2019, 16:15
Klaus Iohannis a depus jurământul pentru al doilea mandat de președinte al României

Klaus Iohannis a depus astăzi jurământul pentru cel de-al doilea mandat de președinte al României. Politicianul a ținut și un discurs în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

După ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, astăzi a fost învestit în funcție, ocazie cu care a ținut și un discurs.

Klaus Iohannis a depus azi jurământul

„Preiau azi cu multe emoții al doilea mandat de președinte al României. Profund onorat de încrederea care mi-a fost acordată, primesc această înaltă responsabilitate cu multă recunoștință și speranță în ceea ce privește viitorul României. Le mulțumesc concetățenilor noștri care au înțelesc că votul constituie esența democrației și cel mai puternic instrument aflat la îndemână pentru a indica drumul pe care îl vrem ca țara noastră să îl parcurgă. Îmi voi dedica toată priceperea în următorii 5 ani pentru progresul României. Vă asigur că voi fi un președinte al tuturor românilor!  (…) Sunt convins că, dincolo de lucrurile care ne diferențează, există o singură Românie, care ne aparține tuturor! Voi face tot ceea ce stă în puterile mele, ca România Europeană, modernă și puternică, visul unor întregi generații pentru care românii au ridicat baricade în 1989 să devină realitate. Cu 101 ani în urmă, românii care au visat, trudit și murit pentru Unire, au dat naștere celui mai frumos și măreț proiect românesc al încercatei noastre istorii. 

Se împlinesc 3 decenii de la Revoluția din Decembrie 1989. Ultimii 30 de ani nu sunt satisfăcători. (…) Bilanțul este dezamăgitor în raport cu potențialul real al țării. Trebuie să depășim marasmul veșnicii perioade de tranziție. Oamenii s-au săturat de atâtea schimbăr fără finalitate. 

Istoria ne învață multe lecții! Atunci când ne confruntăm cu dificultăți  Nu trebuie sa dăm vina pe alții, trebuie să ne unim forțele și energia! Împreună vom reuși!”, a spus Iohannis. 

Foto: Inquam Photos

citește și...