Iuliana Tudor, mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros, care e infectat cu coronavirus. ”Hai, maestre, luptați”

03.11.2020, 10:08
Iuliana Tudor, mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros, care e infectat cu coronavirus. ”Hai, maestre, luptați”
Iuliana Tudor, mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros, care e infectat cu coronavirus. ”Hai, maestre, luptați”

Prezentatoarea Iuliana Tudor a transmis un mesaj emoționant pentru dirijorul Nicolae Botgros, care este infectat cu coronavirus.

Luna trecută, Nicolae Botgros, în vârstă de 65 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus, iar din cauza complicaţiilor a ajuns la spital în stare gravă. Dirijorul orchestrei ”Lăutarii” a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Nicolae Botgros s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

Iuliana Tudor, mesaj de suflet pentru Nicolae Botgros

Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii ”Vedeta populară”, de la Televiziunea Națională, a avut numeroase colaborări cu dirijorul Nicolae Botgros de-a lungul anilor.

Vedeta a transmis un mesaj extrem de emoționant pentru celebrul dirijor, în care îi tranmite să se însănătoșească cât mai repede.

”Maestre, de 2 săptămâni vă vorbesc cu sufletul. Si știu ca mă auziți…”hai, maestre, luptați! Luptați cu forța aceea extraordinară cu care ardeți în scenă… cu toata energia care vă face unic și care vă înalță acolo unde puțini au șansa de a ajunge… de a înțelege! Luptati pentru viață așa cum ati luptat mereu pentru artă! Cu toata fibra ființei! Hai, maestre, că v-așteaptă românii! Dacă LĂUTARUL tace, o sa tacă și sufletele oamenilor. Iar Lumea se va mai auzi doar zumzăind trist ca o mașină programată de altii. Când LAUTARUL tace, Bucuria din oameni tace… Când LAUTARUL tace muzica se închide în sertare cu lacatele morții… căci muzica înseamnă Viață. Iar în sangele dvs. curge Numai Muzică… deci Numai Viață! Când LĂUTARUL tace Dumnezeu pare că tace și El… căci prin muzică ne vorbește de cand Lumea… Când LAUTARUL tace nu ne mai adună nimic împreună… suntem singuri! Cu măști și pe suflet… Asa că… Maestre, hai, la luptă asa cum vă știu… așa cum stiu sigur ca scrieti deja o partitură pentru un viitor al Omului Bun care trece prin Tot cu Credință, Nădejde si Dragoste! E Muzica Inimii “LĂUTARULUI” MEU! Pe care-l astept înapoi!… fredonez acum tema din suita noastra instrumentală… o știți… aceea care ne-a smuls lacrimi si emotii de atatea ori…hai, Maestre… Luptă! Cu drag, a dumneavoastră, Iuliana!”, a scris Iuliana Tudor pe contul său de socializare.

citește și...