Ionuț era un elev de nota 10, dar ieri a avut un șoc când a văzut ce medie a luat la Evaluarea Națională: “Nu înțeleg ce s-a întâmplat”

26.06.2019, 14:04
Ionuț era un elev de nota 10, dar ieri a avut un șoc când a văzut ce medie a luat la Evaluarea Națională: “Nu înțeleg ce s-a întâmplat”

Notele obținute la Evaluarea Națională 2019 i-au luat pe foarte mulți elevi prin surprindere. Convinși că vor avea rezultate excepționale, ținând cont de mediile avute de-a lungul anilor, unii dintre elevii care au susținut examenul de capacitate au rămas cu un gust amar.

Este și cazul lui Ionuț, un elev care a avut media 9,43 în clasele V-VIII. Bineînțeles că avea așteptări mari de la examenul de Capacitate, însă s-a regăsit într-o ipostază pe care nu și-ar fi dorit-o. Notele pe care le-a obținut la Evaluarea Națională 2019 sunt departe de așteptările sale și ale părinților. Ionuț a primit 6,60 la Matematică și 5,40 la Limba și literatura română. Bineînțeles, a trăit un șoc atunci când s-au afișat rezultatele și spune, cu toată sincertitatea, că nu înțelege ce s-a întâmplat.

„Nu înțeleg ce s-a întâmplat. Știam că la Matematică nu o să iau o notă prea mare, dar la Română speram să obțin totuși 7 sau 8”, a declarat Ionuț pentru libertatea.ro. Elevul ar dori să depună contestație, însă întâmpină probleme. Nu știe dacă mama lui se poate învoi de la serviciu, iar tatăl lui, din nefericire, a murit atunci când el era mic. Încă nu știe exact la ce liceu vrea să meargă. Visul său este să ajungă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, însă este conștient că șansele sale sunt foarte mici.

Consolat de colegi

Colegii lui Ionuț au dorit neapărat să îl consoleze în momentele dificile. Unul dintre ei, Bogdan, a recunoscut, la rândul său, că nu îi vine să creadă.

„Băi, deci eu nu cred. Mamă, mama! Nu mai pot. Nu știu ce să zic. Speram la un 9 cel mult la Română și 8,50 la Matematică”, spune Bogdan. A luat 9,65 la Română și 9,25 la Matematică.  „M-ai făcut să plâng de fericire, băi, țărane”, îi zice colegului care i-a spus ce note a luat. Bogdan nici nu a avut curaj să se uite.

citește și...