Informație de ultimă oră în Cazul Colectiv: părți din rechizitoriu au dispărut de la dosar

20.01.2020, 19:32
Informație de ultimă oră în Cazul Colectiv: părți din rechizitoriu au dispărut de la dosar
Informație de ultimă oră în Cazul Colectiv

O informație de ultimă oră în Cazul Colectiv a devenit publică. Mai multe părți din rechizitoriu au dispărut de la dosar, a afirmat procurorul Bogdan Licu.

Informație de ultimă oră în Cazul Colectiv

Licu a declarat, astăzi, că, înainte cu două săptămâni ca dosarul Colectiv să fie trimis în instanță, au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, care dispăruseră, însă, din calculatorul procurorului de caz.

„Nu este posibil și nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. (…) Eu, personal, nu am dat niciodată un document dintr-un dosar penal la presă, asta nu înseamnă că nu comunicăm cu ei. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa livrează documente. Această practică trebuie să înceteze”, a afirmat Licu la interviul susținut la Ministerul Justiției pentru funcția de prim-procuror adjunct al procurorului general.

„Am spus la un moment dat că după soluționarea acestui caz va trebui să ne întâlnim cu toții: procurori, specialiști în comunicare, reprezentanți ai mass-media, și să tragem niște învățăminte. Nu putem spune că nu au fost sincome în comunicare. Nu au fost de rea credință. A fost un caz a cărui amploare, a cărui mediatizare, a cărui expunere ne-a depășit pe toți. Este un caz unic în istoria post decembristă a României. Acest dosar a născut discuții și sub aspectul competenței. Unii spuneau că ar fi de omor, alții că ar fi de crimă organizată. În realitate, era și de omor și de crimă organizată. A fost o cauză complexă în care nu ar fi fost rău ca, de la bun început, legea să permită să implici, pe lângă procurorii DIICOT, procurori criminaliști. Legea nu permite în acest moment acest lucru și de aceea am formulat o propunere de modificare legislativă”, a mai spus procurorul.

citește și...