În cât timp dispare alcoolul din organism. Trebuie să știi asta dacă ești șofer!

06.01.2020, 15:36
În cât timp dispare alcoolul din organism. Trebuie să știi asta dacă ești șofer!
În cât timp dispare alcoolul din organism

Consumul de alcool aduce numeroase efecte negative asupra organismului, dar consecințele pot fi și de ordin legal și financiar, în special dacă ești șofer. Află mai jos în cât timp dispare alcoolul din corp.

Metabolizarea și eliminarea alcoolului din corp depinde de mulți factori, așa că variază la fiecare persoană în parte. Astfel, greutatea, vârsta, mâncarea, dar și alți parametri pot influența acest lucru. 

În cât timp dispare alcoolul din organism

Specialiștii au concluzionat că o unitate, care conține 10 ml sau 8g de alcool pur, este eliminată, în medie, într-o oră. 

Câte unități de alcool conțin băuturile?

  • un pahar de vin de 175 ml – 2,1 unități
  • o halbă de bere slabă sau cidru – 2 unități
  • o halbă de bere tare sau cidru concentrat – 3 unități
  • un shot de tărie (25 ml) – 1 unitate

Dacă bei mult de-a lungul unei seri și te culci târziu, alcoolul este foarte probabil să fie încă în corpul tău în următoarea dimineață, așa că ideal ar fi să nu șofezi pentru a nu te supune niciunui risc. 

Deși se credea că testele etilice pot detecta alcoolul în urină, respirație, salivă, transpirație și sânge chiar și la 80 de ore, mai multe teste realizate de Alcohol and Alcoholism în 2007 au relevat că detecția se face la maximum 26 de ore de la consumul de alcool, cu excepția examenelor firelor de păr, unde vorbim de până la 90 de zile. 

 

citește și...