Îl mai știi pe Costel Jurcă din „La bloc”? Cu ce se ocupă acum

22.07.2019, 14:38
Dragoș Moștenescu s-a mutat la Londra

Dragoș Moștenescu, celebru pentru rolul lui Costel Jurcă din serialul „La bloc”, a ales să își schimbe total viața în urmă cu câțiva ani.

Potrivit Libertatea, actorul și-a vândut toate proprietățile și a părăsit definitiv România. Decizia a fost luată la ceva timp după ce filmările pentru renumitul serial care l-a consacrat s-au finalizat. Moștenescu a decis să își încerce norocul peste hotare și a plecat la Londra, împreună cu soția și cei trei copii. 

„Facem haz pe statutul de prost plătit al românului”

„Divertismentul din țară se bazează foarte mult pe muzică. Iar în România și-au făcut apariția în ultima perioadă curente noi, cu tente turco-balcanice care pe mine unul nu mă pasionează foarte mult. Iar în partea de comedie, lucrurile sunt foarte subțiri, iar cele de la televizor sunt și mai subțiri decât cele de pe scenă care cât de cât mai există. Tineretul își dă silința și face piese după piese, dar după ce plătești actorii constați că nu sunt foarte rentabile. Am făcut și asta, iar tu, ca producător, rămâi cu mai nimic, din cauza că nivelul de trai este așa cum este și nu poți pune un bilet în vânzare la un preț ridicat. Astfel, încasările sunt la limita cheltuielilor și evident că nu e rentabil. Și ca să facem o paranteză, oferta de acest gen de la televizor nu mai este foarte bogată deoarece lumea merge pe scandal, politică și alte lucruri de acest gen, iar ce avem acum este un divertisment bazat pe defectele primare ale omului. Iar acest fapt nu e nimic nou, noi ca națiune, practicăm acest lucru de foarte mult timp. Umorul s-a calat pe prost, pe bețiv, pe idiot, șchiop, pe orb și pe chestiunea că scoatem umorul din handicap, ceea ce în oricare loc din lume nu e permis și nu e OK. De asemenea facem haz pe statutul de prost plătit al românului, ceea ce iarăși nu OK”, a spus actorul pentru ziarulromanesc.net.

Cu toate că a plecat în Marea Britanie, Dragoș nu a renunțat la comedie și susține spectacole la Leicester Square Theatre: „Momentan am găsit o piață de comedie foarte bine definită, sunt undeva la 150-200 de cluburi de comedie numai în Londra, unde am intrat și am făcut câte 5-7 minute , iar acum am ajuns la 10-15 minute, deoarece minutele ți se dau pe parcurs. Sunt o figură cunoscută în țară, dar aici, cu tot backgroundul meu, nu mă știe lumea. Dar am trecut de această etapă și pot spune că, în trei luni de zile, am luat trei premii (n. red. la stand-up) la trei concursuri de începători, ca să zic așa”.