Idei rapide și ușoare pentru micul dejun. Parfaiturile de dovleac

16.10.2022, 21:09
Idei rapide și ușoare pentru micul dejun. Parfaiturile de dovleac

Știm cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar asta nu înseamnă că ai întotdeauna timp să prepari ceva delicios dimineața. Pentru acele zile agitate, salutați aceste idei de mic dejun rapide și ușoare, care vă vor încuraja chiar și în cele mai aglomerate dimineți. Poate că v-ați săturat de covrigi sau granola și aveți nevoie de idei noi, distractive și rapide pentru micul dejun. Sau, poate că ai puțin mai mult timp dimineața și vrei doar să condimentezi lucrurile.

Am adunat cele mai bune rețete gustoase și sățioase, care vă vor face să vă ridicați din pat pentru masa de dimineață (da, chiar și lunea), inclusiv opțiuni de pregătire, opțiuni care fac ca micul dejun să aibă gust de desert.

Cel mai bine, multe dintre aceste mic dejunuri rapide durează mai puțin de cinci minute pentru a se aduna sau conțin câteva ingrediene. Și din moment ce economisiți atât de mult timp la micul dejun, veți putea găti una dintre ideile noastre preferate de mic-dejun.

Burrito umplut cu fibre

Ingrediente

1⁄2 linguriță de ulei de măsline
2 legături de cârnați de pui fierți, tăiați în cubulețe
1 ceapă roșie, tăiată cubulețe
6 ouă, ușor bătute
Sare și piper negru după gust
Coriandru tocat
4 tortillas integrale, de 10″ (Notă: La Tortilla Factory face tortillas excelente de 100 de calorii cu 8 grame de fibre).
1 cană de fasole neagră, clătită, scursă și încălzită
1⁄2 cană de brânză Cheddar sau Jack mărunțită
1 avocado, fără sâmburi, decojit și tăiat în felii
Salsa
Jalapeńo murați, opțional

 

Mod de preparare

Încălziți uleiul într-o tigaie mare sau într-o tigaie pentru sărituri la foc mediu. Adăugați cârnații și ceapa; gătiți timp de 5 minute sau până se rumenesc ușor. Se dă focul la mic.
Turnați ouăle în tigaie. Gătiți încet, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când ouăle sunt tari, dar încă umede.
Luați de pe foc, asezonați cu sare și piper și adăugați coriandrul.
Înfășurați tortillas în prosoape de hârtie umede și încălziți-le în cuptorul cu microunde timp de 45 de secunde. (Sau încălziți-le individual într-o tigaie uscată până se încălzesc și se prăjesc ușor).
Împărțiți ouăle, fasolea, brânza și avocado între tortillas. Se rulează în pachete strânse și se acoperă fiecare burrito cu salsa, mai mult coriandru și jalapeños (dacă se folosesc).

Rețetă de pizza pentru micul dejun

Ingrediente

1⁄2 linguriță de unt
6 ouă, bătute
Sare și piper negru după gust
4 oz de șuncă, tăiată în fâșii subțiri
4 brioșe englezești din grâu integral sau multicereale, despicate și ușor prăjite
1 cană de salsa preparată
1 ceașcă de brânză Jack sau Cheddar cu conținut scăzut de grăsime, mărunțită

Mod de preparare

Preîncălziți grătarul.
Se încălzește untul într-o tigaie mare antiaderentă.
Când untul este complet topit, se condimentează ouăle cu sare și piper, apoi se adaugă în tigaie, împreună cu fâșiile de șuncă.
Gătiți, folosind o lingură de lemn sau o spatulă de cauciuc pentru a continua să amestecați ouăle pe măsură ce acestea se încheagă.
Îndepărtați tigaia de pe foc cu aproximativ 30 de secunde înainte ca ouăle să fie complet gata (vor continua să se gătească în tigaie și în cuptor).
Se unge fiecare jumătate de brioșă englezească cu o lingură bună de salsa.
Împărțiți ouăle între brioșele englezești, apoi acoperiți-le cu brânză.
Așezați toate brioșele englezești pe o foaie de copt și puneți-le la grătar (la 15 cm de foc este ideal) până când brânza se topește complet și se rumenește pe margini.

Parfaiturile de dovleac

Ingrediente

1 cutie de dovleac 
2 căni de iaurt grecesc degresat cu aromă de vanilie
1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
1/2 linguriță de coajă de portocală
1 1/2 cești de granola cu semințe de dovleac
1/8 linguriță de piper Cayenne
4 lingurițe de sirop de arțar pur

Mod de preparare

1. Într-un bol, amestecați împreună dovleacul, 1/2 cană de iaurt și scorțișoara. Într-un alt bol, amestecați împreună restul de iaurt și coaja de portocală. Într-un al treilea bol, amestecați granola și piperul cayenne.

2. În patru borcane de conserve de mărimea unei pinte sau în pahare de parfait, se așază jumătate din amestecul de dovleac și o treime din granola. Se acoperă cu amestecul de iaurt, încă o treime din granola și amestecul de dovleac rămas. Finalizați cu granola rămasă și stropiți cu sirop de arțar.

 

citește și...