Hackerii ruși nu se potolesc și sunt gata să facă prăpăd după arestarea unui român! Amenințare fără precedent: „Voi distruge România și Moldova!”

04.05.2022, 15:44

Hackerii care fac parte din grupul pro-rus Killnet îl apără pe Ioan Feher, suspectul tânăr român care i-a ajutat în recentele atacuri cibernetice asupra site-urilor din România. Într-un mesaj postat pe rețeaua Telegram, hackerii susțin că „această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet” și amenință că dacă Ioan Feher nu va fi eliberat în 48 de ore, vor „distruge” România, Marea Britanie și Moldova.

„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum le poți spune oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? Este o prostie. Aveai nevoie de cineva care să fie vinovat pentru prăbușirea României. Lasa-l in pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un criminal. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”, a spus cibergrupul rus.

Killnet a amenințat că va distruge întreaga structură informațională, numind Ministerul Sănătății.

Hackerii  amenință că dacă Ioan Feher nu va fi eliberat în 48 de ore, vor „distruge” România

”Abia atunci vei începe să realizezi că ai făcut o greșeală. Eliberează Ioan Feher”, se mai arată în mesajul postat pe Telegram, pe contul grupului Killnet Rezerv.

Ioan Feher, în vârstă de 23 de ani, este originar din Satu Mare și locuia cu familia în Marea Britanie. El își pierduse locul de muncă, potrivit surselor Digi24. Locuia izolat de ceilalți membri ai familiei într-o cameră separată. Acesta va fi evaluat medical și va fi supus unor investigații de specialitate pentru a stabili dacă avea sau nu discernământ la momentul comiterii faptei.

Cine este Ioan Feher

Românul este un susținător declarat al Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, pe rețelele de socializare, unde a postat o fotografie cu el și drapelul Rusiei și mesajul „I stand with Russia”.

Din 29 aprilie, o serie de atacuri DDoS – Distributed Denial of Service a afectat mai multe site-uri aparținând instituțiilor publice și organizațiilor private din România.

Mai mult, numărul adreselor IP folosite pentru atacuri cibernetice în contextul războiului Ucraina-Rusia a crescut din nou, atacurile DDoS vizând site-urile instituțiilor publice/organizațiilor private din România, revendicate de un grup Killnet afiliat Rusiei, Direcția Națională. of Cyber ​​​​Security (DNSC) a anunțat miercuri. Peste 11.400 de adrese IP au fost folosite până marți, 3 mai, unele în România.

citește și...