Gelu Voican Voiculescu, primele declarații după ce a fost bătut

22.12.2019, 12:17
Gelu Voican Voiculescu, primele declarații după ce a fost bătut

Gelu Voican Voiculescu a făcut primele declarații după ce a fost bătut ieri. Fostul politician a mers și astăzi la un eveniment de comemorare a Revoluției. 

Ziua de ieri a fost una nefericită pentru Gelu Voican Voiculescu. Prezent în Piața Universității, unde s-au comemorat eroii Revoluției din 1989, fostul vice-premier a fost huiduit, îmbrâncit și lovit în cap cu o cârjă. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-l scoate din mulțime, iar Voican a mers la spital. Totodată, a depus plângere împotriva agresorului, un bărbat de 68 de ani. 

Gelu Voican Voiculescu, primele declarații după ce a fost bătut

Fostul om politic a mers și astăzi la un eveniment similar, care a avut loc la monumentul Eroilor de lângă sediul Ministerului de Interne. Voican Voiculescu a fost întrebat cum comentează evenimentul de sâmbătă și dacă nu i-a fost teamă să vină la o astfel de manifestare.

„(Evenimentul de sâmbătă este – n. red.) regretabil. (…) Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să îmi fie teamă astăzi”, a spus Voican,  care a precizat și că „dosarul Revoluției nu s-a judecat”.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, fiind acuzat de crime împotriva umanității.

Foto: Inquam Photos